Kosárlabda

2015.03.19. 16:30

Nem lesz belépő - A ZTE NKK-nál jó meccset remélnek a Diósgyőr ellen

Zalaegerszeg - Pénteken 17 órakor hazai pályán folytatja a ZTE NKK női kosárlabdacsapata a DVTK elleni bajnoki negyeddöntő-sorozatot. A párharc újabb miskolci győzelem esetén lezárul, ám az egerszegiek ezt szeretnék megakadályozni.

Kerkai Attila

A ZTE NKK kedden Miskolcon a DVTK vendége volt a negyeddöntő első összecsapásán, amit a hazaiak 93-70-re nyertek meg, ám a találkozó első felében ennél jóval szorosabb volt az állás. Mindenesetre a különbség nem számít a pároscsatában, csak a győzelmek száma (a második után léphet tovább az egyik fél), pénteken pedig a ZTE NKK igenis szeretné megkeseríteni jóval esélyesebb ellenfele dolgát.

– Az első találkozón megmutatta a Diósgyőr, hogy mennyire erős és stabil csapat – ezzel a megállapítással kezdte az esélylatolgatást Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője. – Ám annak ellenére, hogy kikaptunk több mint húsz ponttal, voltak igenis jó időszakaink a mérkőzésen. A második találkozóra készülve azt kell hogy mondjam: akkor lesz esélyünk a győzelemre, ha mi extrán játszunk, a miskolciak pedig csak közepesen. Semmit nem adunk fel, de egy valóban erős ellenfelet fogadunk, és ezzel tisztában kell lennie mindenkinek.

Fehérben Varga Zsófia, a Vasas elleni alapszakasz-meccsen. Ma már teljes értékű játékosként számíthat rá edzője. Fotó: Katona Tibor

A keddi mérkőzésen már pályára lépett Varga Zsófia, aki korábban betegséggel küzdött, de játszania kellett, mert szükség volt rá – fogalmazott Gáll Tamás, aki szerint az azóta eltelt három napban Varga állapota is sokat javult.

A szakvezetőt arról kérdeztük, hogy készülnek-e meglepetéssel az ellenfélnek?

– Nem hinném, hogy tudnánk meglepetést okozni a DVTK-nak, ehhez jóval szélesebb variációs lehetőségre lenne szükség a keretünkben – válaszolta Gáll Tamás. – A magunk részéről, még egyszer mondom, extra teljesítmények kellenének, hogy meg tudjuk zavarni az ellenfelet. Ha ez nem lesz meg, akkor a DVTK bedarál bennünket. Mi arra készülünk, hogy egy hangulatos, jó mérkőzést vívjuk a miskolciakkal. Ezért is döntött úgy a klub, hogy a szurkolókat ingyen engedi be erre a találkozóra, hiszen elkel a segítség a lelátóról, ami a lányoknak is lendületet adhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!