Sport

2015.05.18. 12:58

NB III-as labdarúgó bajnokság - Győzelem a Dabas ellen

Székesfehérvár - Az NB III-as labdarúgó bajnokság 27. fordulójának Közép csoport mérkőzésén a Videoton második csapata a Dabas együttesét fogadta vasárnap este.

Krebsz András

Videoton FC II–FC Dabas 3-1 (2-0)

Sóstói Stadion, 150 néző, Vezette: Gaál Gyöngyi.

Videoton II: Gyánó – Baksa, Bognár, Dobsa, Király – Ács(Cseszneki 84.), Kocsis – Barcsay(Vallejos 58.), Sejben(Paudits 53.), Géresi – Havasi. Vezetőedző: Bíró Imre.

Dabas: Scheilinger – Dévai, Wilson, Lázár, Lanczkor(Bozsik 72.) – Buczko, Molnár Z. – Geiger(Jakab 89.), Hollauer, Szkunc(Gáspár 50.) – Csák. Vezetőedző: Honti József.

Jól indult a találkozó hazai szempontból, 12. percben Barcsay buktatása után megítélt büntetőt Havasi Dániel magabiztosan helyezte a jobb alsó sarokba, 1-0. Nem sokkal később duplázhatott volna a fehérvári támadó, ám hiába a kecsegtető helyzet, ezt a párharcot Scheilinger nyerte meg. Kevéssel a szünet előtt azonban ismét tehetetlennek bizonyult Havasival szemben a dabasi hálóőr: gyors hazai kontra végén Baksa passza után a góllövőlista vezetője laposan gurított el a menteni igyekvő kapus mellett, 2-0.

Havasi Dániel (kék) mesterhármast hintett a Dabas elle. Fotó: Koppán Viktor

A fordulás után szinte azonnal szépítettek a vendégek, Vjacseszláv Szkunc fejese a jobb kapufáról pattant a hálóba, 2-1. Átvette a kezdeményezést a Pest megyei alakulat, Csák többször is veszélyeztetett, de előbb Gyánó szép védése, majd Kocsis higgadt közbelépése megakadályozta a vendégek csatárát a gólszerzésben. A végére kitámadott a Dabas, Havasi Dániel pedig megszerezte önmaga és csapata harmadik találatát: a 87. percben a 20. születésnapját ünneplő játékost Paudits hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a fehérvári ék két lépésről az üres kapuba passzolt, 3-1. Újabb győzelmükkel a székesfehérváriak a tabella 7. helyére léptek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!