ZTE KK

2015.06.01. 09:47

Bencze Tamással egyeztet a ZTE KK (frissítve)

Zalaegerszeg - A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata megkapaszkodott az osztályozót követően az élvonalban, de nyilvánvaló volt, hogy változások lesznek a csapatnál. Bencze Tamás is esélyes a vezetőedzői posztra.

Kerkai Attila

Milos Sporar vezetőedző szerződése lejárt a szezon végével, de ő is egyike azon szakembereknek, akikkel a klub vezetése tárgyalt a lehetséges folytatásról, de információink szerint Szrecsko Szekulovics-csal is voltak egyeztetések. Mégis, úgy tűnik, hogy Bencze Tamás lehet a befutó, akinek a kötődését a klubhoz nem kell különösebben ecsetelni.

Információink szerint pénteken már úgy volt, hogy sajtótájékoztatót tart a klub, melyen bemutatják az új edzőt, s akkor mi is beszéltünk Bencze Tamással, ám elmondta, hogy néhány részletet még pontosítani kell a szerződésben. Hétfőn ugyanezt válaszolta, amikor ismét megkerestük, s nyomatékosította: nem anyagi kérdésekről van szó, hiszen azokban tulajdonképpen megállapodott az elnökséggel. Más jellegű részletek azok, melyek a tervezett szerződésben egyelőre még nem tisztázottak.

– Ezek a dolgok akár már ma rendeződhetnek, ami nem rajtam múlik – tette hozzá a szakember.

Minden bizonnyal Bencze Tamás (balról) váltja a ZTE KK kispadján  Milos Sporart. Fotó: Pezzetta Umberto

A háromfős társadalmi elnökségből dr. Gyimesi Endrével is beszéltünk, aki szintén megerősítette, hogy Bencze Tamással is egyeztetnek.

– Van az elnökségnek és a klubnak is elvárásai a vezetőedzővel szemben, s nem csak az eredmények tekintetében. Valóban van néhány pont, amiben még meg kell állapodni, illetve tisztázni kell – mondta dr. Gyimesi Endre

Hétfőn olyan információ is eljutott hozzánk, hogy akár kedden is megtarthatják azt a sajtótájékoztatót, amin az új vezetőedzőt bemutatják, de csak akkor, ha mindkét fél aláírja előzőleg a szerződést. Bencze Tamással az esti órákban még beszéltünk, aki annyit mondott: egyelőre nem történt előrelépés az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!