Sport

2015.06.08. 17:56

Kard: a férfiak elvárt ezüstje, és a nők bravúros bronza

Címkék#NTE 1866

Nagykanizsa - Szigetszentmiklóson rendezték meg az újonc (2001-ben és később született) kardozók egyéni- és csapat magyar bajnokságát, a mezőnyben az NTE 1866 ifjú kardozóival.

Kerkai Attila

Jobb kanizsai eredmények. Kard egyéni, férfiak: (53 induló): 3. Dobó Ádám, ...7. Horváth Gergő. Nők (34): 8. Mádé Réka. Csapat, férfi (10): 2. NTE 1866 (Dobó Ádám, Horváth Barna, Horváth Gergő, Zadravecz Máté). Nők (8): 3. NTE 1866 (Mádé Réka, Kobra Virág, Kozári Dóra, Zsolnai Fanni).

A magyar bajnokság ideje alatt junior (17-20 évesek) előválogatót is rendeztek, melyen a dél-zalaiak ezúttal nem a legjobban szerepeltek, hiszen nem volt döntősük.

Az NTE ezüstérmes férfi csapata (Dobó Ádám, Horváth Barna, Horváth Gergő, Zadravecz Máté)

- Az újonc ob-n elért eredményekkel elégedettek vagyunk, hiszen az egyéni és a csapatszámokban is mindkét nemben volt döntősünk, illetve dobogós helyezésünk - értékelt a hazaérkezés után az NTE 1866 versenyzőinek trénere, Piecs Adrienn. A férfi kardcsapat hozta az elvártakat, a nőitől pedig nagyon szép eredmény a bronzérem. A junior válogató eredményével már kevésbé vagyok megelégedve, Dobótól a nyolcas döntőt vártam. Vívóink mentségére talán csak annyit, érezhető, hogy a szezon vége van és fáradtak. Egyértelmű, hogy a junioroktól szeptembertől, az új versenyévad megkezdésével jobb eredményeket várok. Egy magyar bajnokság van vissza ebből a versenyévadból, a gyermek korcsoporté. Azon a viadalon versenyzőink szintén érmes esélyekkel indulnak.

A bronzérmes nők (Mádé Réka, Kobra Virág, Kozári Dóra, a képről hiányzik: Zsolnai Fanni)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!