Vizilabda

2015.06.14. 19:00

Három meccs veretlenül - A magyar női vízilabda-válogatott nem kíméli az ellenfeleit Bakuban

Két dunaújvárosi játékos szerepel a bakui Európa Játékokon, ahol a magyar női vízilabda-válogatott három mérkőzés után veretlen.

MTI

Amint várható volt, könnyed edzőmeccs várt a mieinkre szombaton, Izrael legyőzése ugyanis nem okozhatott gondot (23-3). Vasárnap viszont már éles meccs vár a csapatra, hiszen Görögország ellen kellett játszani.

A pénteki nyitómeccs (21-4 a németek ellen) után újabb kötelező feladat várt a lányokra jelentjük, abszolválták. A tiszteletet megadta ellenfelének a csapat, végig komolyan vette a partit, avagy az izraeli játékosok a hollandok után (tőlük 29-1-re kaptak ki az 1. fordulóban) a magyaroktól is ízelítőt kaptak, milyen is a vízilabda, saját bőrükön érezték, mit kell megtanulniuk.

Minden bántás nélkül: még sok mindent Na, de foglalkozzunk inkább a mieinkkel, annál is inkább, mert kezd tisztulni a kép, avagy a szakemberek érem várományos társulatként aposztrofálják. Más kérdés, a teljes képhez az eddigi két mérkőzés bizonyosan kevés, a holnapi, görögök elleni találkozó viszont már sok mindent megmutathat.

Izrael legyőzéséről annyit, hogy az ellenfél már az első negyedet követően kénytelen volt kapust cserélni, hiszen szegény Noa Amodónak hamar elmehetett a kedve: egy az egy ellen lőhettek neki a mieink, akik így kilenc gólt össze is hoztak a nyolc perc alatt. Cseréje, Inbaer Geva már védett néhány hanyagul előtt labdát, megúszta öt kapott góllal. Mihók Attila esetenként morgott is egy sort, hiába, no, a későbbiekre is gondolni kell. Sőt igazán csak arra.

Izrael - Magyarország 3 -23 (0- 9, 0- 5, 2- 6, 1- 3)

Izrael: Amado Noy, Futorian, Israeli, Ben David 3, Shechori, Felix. Csere: Hochenberg, Golan, Azulay, Tal, Vardim, Geva (kapus). Szövetségi edző: Lang Binyamin

Magyarország: Magyari Hertzka 3, Farkas T. 5, Tóth Cs. 2, Mucsy 1, Ádám, Mchunu 3. Csere: Vályi V. 3, Vogt 1, Urvári 2, Miklós 1, Kiss E. 2, Lekrinszki (kapus). Szövetségi edző: Mihók Attila

Gól emberelőnyből: 0/4, ill. 4/7

A bakui ifi Eb-n harmadik mérkőzésen sokáig a görögöknek állt a zászló, ám az 5-1-es záró etap minden kijavítotott, nagy meccset nyert meg a magyar válogatott (11 -10).

A kezdésen annál inkább: Eleftheriadou rögvest góllal nyitott, majd Plevritou vágott be egy kettős fórt, miközben a mieink fórban lövésig sem jutottak. A fentebb idézett szurkolást felváltotta a Mindent bele! rigmus, amit a dunaújvárosi Vályi Vanda átlövés gólja köszönt meg , ám a játék képe jottányit sem változott: a görögök eredményesen (Kalogerakou kétszer köszönt be), a mieink eredménytelenül (Hertzka Orsolya fórban a fát találta el, más lövésünk nem volt) támadtak.

A Harcoljatok! buzdítás következett a srácoktól, akik érezték, jól érezték, kell a segítség a lányoknak, mert a görögök rendkívül erősek. Sejtettük persze, hogy így van, hiszen a hollandokat 14- 8-ra győzték le itt Bakuban .

És a lányok harcoltak. Kivédekeztek végre egymás után két görög támadást, elől pedig egy lefordulást követőn Slingi , avagy Mchunu Hlengiwe, majd egy fór letelte után Vályi Vanda lőtt gólt. Az első negyedet követő 3 4-es állás így aztán nem is tűnt oly rossznak.

A 4 4-es állás a második etap elején a rossz kezdést követően pedig egyenesen remeknek tűnt, Miklós Réka előnygólja nagyon rendben volt sajnos eztán viszont újfent megakadt a gépezet. Protopapas akcióból, majd előnyből is beköszönt, majd Kalagerakou volt a soros, miközben a mieink nem találták a kaput. Így a nagy zárkózás után ismét hárommal, 7 4-re mentek a görögök finoman fogalmazva kár volt érte.

A kapunkat már a Magyari Alda helyett beálló Lekrinszki Gina védte Eleftheriadou neki is bepattintotta. Ezt a programjuk miatt távozó fiúk már nem láthatták, akik Hajrá, Magyarok! -kal búcsúztak.

Meglett a győzelem!

Magyarország Görögorsszág 11 -10 (3 -4, 1 -4, 2-1, 5 -1).

Csak így tovább!




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!