Sport

2015.06.16. 12:35

A veszprémi fit-kidesek remekül szerepeltek a diákolimpián

Veszprém - Országos Fit-Kid Dance diákolimpiai döntőt nyert Edelényi-Szabó Alexa, aki idén versenyzett először a sportágban. Ráadásul a veszprémi klub növendéke úgy lett aranyérmes, hogy nemcsak kategóriájában, hanem az egész viadalon az övé lett a legmagasabb pontszám.

Horváth Gábor

- A Kid Fitness Hungary két éve működik, először Balatonalmádiban, majd 2014 szeptemberétől Veszprémben zajlanak az edzések. A Fit-kid a Béres Alexandra által fémjelzett felnőtt fitness gyermek sportága, mely lassan 20 éves múltra tekint vissza - mondta el a Naplónak Csapó Zsuzska többszörös világbajnok aerobicos, tánc koreográfus, a szintén többszörös showtánc világbajnokokat felsorakoztató és Csillag Születik döntős csoport egykori koreográfusa és edzője.

A veszprémi csapat eredményesen szerepelt az elmúlt időszakban

A veszprémi egyesületnél ő tanítja a táncot a növendékeknek, az akrobatikát pedig Horváth Péter torna szakedző oktatja.

Csapó Zsuzska az eredményekkel kapcsolatban elmondta, az egyesület június 6-án és 7-én két különböző országos versenyen mérettette meg magát. Szombaton Budapesten egy országos táncversenyen egy arany, és három-három ezüst, illetve bronzérmet szereztek.

Az aranyérmes csapat tagjai gyerek korcsoportban Budai Csenge, László Virág Cseperke, Oosthuizen Lujza Nicole, Raffai Bíbor, Raffai Mercédesz, Réger Anna Mária, Vári Eszter, Farmakis Szofi, Lendvai Réka, és Edelényi-Szabó Alexa voltak. Manó korcsoportban a veszprémiek ovisai a dobogó második fokára állhattak fel, Budai Liza, Budai Alexa, Budai Kíra, Takáts Boglárka, Takáts Barbara és Bódiss Lilien összeállításban.

Edelényi-Szabó Alexa kiemelkedik, a hölgy fantasztikus teljesítménnyel országos diákolimpiát nyert 
Fotó: Kid Fitness Hungary

- Vasárnap Edelényi-Szabó Alexa eddigi eredményei alapján részt vehetett a Magyar Fitness Szövetség által rendezett Fit-Kid Dance országos diákolimpia döntőjén. Alexa idén versenyzett először fit-kid sportágban, és az idén szerzett két aranyérme után, most a döntőben is felállhatott a dobogó legfelső fokára a negyedik korcsoportban. Külön öröm és büszkeség, hogy Alexa nem csak a saját korcsoportját nyerte meg, hanem az egész versenyen a legmagasabb pontszámot kapta 110 produkció közül.

A gyerekek komplex képzést kapnak

- A fit-kid igen népszerű sportág Magyarországon, hiszen a gyerekek komplex képzést kapnak, sokszínűsége rengeteg fiatalt vonz. Ötvözi a táncot és a tornát, ezáltal az edzések is változatosak - tudtuk meg Csapó Zsuzskától.

 



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!