Sport

2015.06.16. 14:55

Keresi a lehetőségeket - Lendvai Miklós is érzi, most máshol vár rá feladat

Zalaegerszeg - Két hete derült ki, hogy nem hosszabbítják meg Lendvai Miklós szerződését a ZTE FC labdarúgó csapatánál. Sőt azóta kiderült, hogy Csank János veszi át a távozó szakember helyét a vezetőedzői poszton. Lendvai Miklós egyelőre nem tudja, hova visz az útja.

Kerkai Attila

- Két hete jelentették be, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését, mint vezető-edző. Kap más feladatot a klubnál?

- Kezdjük azzal, hogy már a szezon vége előtt volt egy olyan érzésem, hogy nem én folytatom a szakmai munkát a felnőtt csapat élén - kezdte ezzel válaszát Lendvai Miklós, amikor megkerestük. - Később érdeklődtem ifj. Mihalecz Istvánnál, az utánpótlás vezetőjénél, hogy kapok-e feladatot, de egyelőre még nem állt össze az utánpótlásban az edzői kap összetétele a következő szezonra. Na meg, a tervezést előbb kell kezdeni és ő sem számolhatott azzal, hogy nem folytatom a felnőtteknél.

- Ki lehet jelenteni, hogy kikerül a ZTE kötelékéből?

- Igen, valószínűleg más lehetőséget kell keresnem. Ami nem példa nélküli az edzők életében, ez a pálya már csak ilyen. A ZTE első csapatánál eltöltött időszakban sokat tanultam, megismertem sok mindent, csalódtam is, de közben ért kellemes meglepetés is személyekkel kapcsolatban.

- Talán elárulható most már: áprilisban egy beszélgetésünk alkalmával jelezte, lehet hogy a következő mérkőzés után lemond. Tényleg készült rá?

- Arra az időszakra egy kicsit elegem lett, s aztán azt is éreztem, hogy nem velem számolnak a későbbiekben. Összejött sok minden, kicsit kettészakadt az öltöző. Rutinosabb játékosok kaptak kevesebb lehetőséget, amit talán ők mellőzöttségnek vettek, pedig a cél az volt inkább, hogy a fiatalokat próbáljuk meg éles helyzetekben, hogy kiderüljön érdemes-e velük hosszabb távon számolni. Ez is okozott feszültséget, meg aztán anyagi kérdések is előjöttek. Nem volt szerencsés, hogy kiszivárogtak a játékosok fizetésével kapcsolatos részletek, ami egymás között okozott feszültséget, de idővel ezt a helyzetet is elsimítottuk. Én a csapat érdekét néztem és a srácok voltak számomra a legfontosabbak. Sajnos, ha nem jönnek az eredmények, az a fejlődésre is hatással van.

Lendvai Miklós most is azon gondolkodik, milyen feladat vár rá legközelebb, de a ZTE az mindig örök marad a számára. Fotó: Szekeres Péter

- Gondolom, vannak már tervei. Tudja hol folytatja?

- Jelenleg a családdal vagyok, ez a legfontosabb és szeretném tovább képezni magam. A csapatoknál a helyek nagyjából elkeltek, de lenne feladat, amit elvállalnék, éppen a tanulás miatt. Mondjuk, egy másodedzői poszt az élvonalban, vagy alacsonyabb osztályban vezetőedzői szerep, ahol van ambíció és az utánpótlással is lehet foglalkozni. A másik lehetőség, a külföldi szerepvállalás, a tapasztalatszerzés. A pro-licencet szeretném megszerezni, ehhez dolgozni kell, úgyhogy keresem a lehetőségeket.

- Sokszor hangoztatta, hogy a ZTE mennyit jelent az ön számára. Így van ez most is?

- Mi változott volna? Ez nem múlik el, csak úgy... Most az az időszak következett be az életemben, hogy el kell válnunk. A ZTE egy klub, ami mindig itt marad és nem személyekről van szó, akik irányítják, formálják, és mindig változnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!