Sport

2015.07.15. 16:48

Alhassane Soumah a Videton új csatára

Székesfehérvár - A Videoton FC labdarúgó csapata az olasz Juventus Primavera együttesétől szerződtetett csatárt.

Ferencz Balázs

Alhassane Soumah 1996. március 2-án született Guineaban. Az olasz Santarcangelo Berretti ificsapatában figyelt fel a tehetségére a Juventus, és ajánlott neki szerződést 2013 nyarán. Az akkor 17 éves Soumah a Juve Primavera csapatába került. A BL ifi változatában 2013 őszén hat mérkőzésen négy gólt szerzett, míg a legutóbbi idényben négy találkozón egyszer volt eredményes a sorozatban. Az előző félévet a Cesena Primaveraban töltötte.

- Tisztában vagyok azzal, hogy a Vidi az ország egyik legjobb klubja, és hogy az előző szezonban bajnok címet szerzett. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában már volt alkalmam szerepelni, és szeretnék mielőbb a valódi BL-ben is bemutatkozni. - nyilatkozta Soumah a vidi.hu-nak.

Soumah egy évig kölcsönben szerepel a Videotonban. Fotó: vidi.hu

- A Juventus elöljárói elsősorban azért adták kölcsön a 19 éves csatárt, mert bíznak benne, hogy Bernard Casoninál jó kezekben lesz, és fejlődni fog. Egy évre kaptuk kölcsön, itt bebizonyíthatja, hogy nem csak a fiatalok, hanem a felnőttek között is megállja a helyét. - mondta Burcsa Győző klubigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!