Foci

2015.08.19. 17:32

Hétvégén már pályára léphet Novothny Soma a DVTK-ban

Hivatalossá vált, hogy a VFC USE-ban nevelkedett Novothny Soma egy évre kölcsönbe az NB I-es Diósgyőr alakulatához került.

B. Virág Rita

A 21 esztendős, korosztályos válogatott labdarúgó az olasz sztáralakulat, az SSC Napoli játékosa. A fiatal tehetség a napokban hosszabbított egyesületével 2017-ig, és ezzel egy időben felröppent a hír, miszerint a DVTK érdeklődik iránta. A nápolyi klub az előző idényben a harmadosztályú Südtirolhoz adta kölcsönt Novothnyt és most sem gördített akadályt elé, hogy a komoly érdeklődökkel tárgyaljon. Végül a veszprémi futballista meg is állapodott a diósgyőriekkel.

Információink szerint nemcsak aláírt a félelmetes szurkolótábor által támogatott DVTK-hoz, hanem az orvosi vizsgálatokon is átesett és szombaton Pakson be is mutatkozhat új együttesében.

Novothny Soma a VFC USE-ban nevelkedett, végigjárva a ranglistát, vagyis a korosztályos csapatokat és válogatottat, mindössze 17 évesen lépett pályára az akkor még NB II-es Veszprém FC színeiben, ahol gólerős játékával szinte azonnal felhívta magára a figyelmet. Több külföldi csapat is szerződéset ajánlott számára, ám végül az SSC Napolinál kötött ki. A felnőtt csapatban nem kapott lehetőséget, ám az utánpótlásban vezéregyénisége volt együttesének. Ezt követően kölcsönbe került, Paganeseben, Mantovában és Südtirolban focizott. A magyar élvonalban még nem lépett pályára, ám szombaton először az NB I-ben is végre bemutatkozik.

A DVTK-val egy évig tart a kölcsönszerződése Novothny Somának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!