Fehérvár AV19

2015.12.04. 20:59

Martak a rókák - A Bolzano a mérkőzés elején döntött

Bolzano – Az Erste Bank Eishockey Liga, azaz az osztrák jégkorong bajnokság soros fordulójában sok gólt kapott a Fehérvár AV19.

Ferencz Balázs

Miközben a dél-tiroli Bolzanoba tartott az EBEL tabellájának hatodik helyén álló Fehérvár AV19, a csapatért szorító drukkerek a Volán új légiósának statisztikáival ismerkedtek. A fehérvári klub A-csoportos világbajnoki tapasztalattal rendelkező kőkemény francia hátvéddel erősített. Antonin Manavian a Rouen együttesénél nevelkedett, játszott a Grenoble, majd az Angers csapataiban, hokizott az ECHL-ben, a 2012/13-as szezont pedig a HC TWK Innsbruck alakulatában töltötte. A 185-szörös válogatott rutinos hátvéd a jövő héten áll munkába Fehérváron. Nagy szükség lesz a hatékony védőmunkára a folytatásban, hiszen Bolzanoban is csak három teljes sorral tudta felvenni a harcot a Volán, annyi pozitívummal, hogy Szirányi Bence visszatért a jégre.

Nem is volt rossz a kezdés, a 3. percben Kóger passzából Brocklehurst szerzett vezetést. Az álomszerű kezdést azonban didergős rémálom követte. A Foxes 23 másodperc alatt fordított, Pollastrone és Frank találtak a magyar ketrecbe, a hetedik percben pedig Pope találata 3-1-nél fehérvári kapuscserét eredményezett, Hetényit Rajna váltotta. Sajnos, őt is gyorsan felavatták a dél-tiroliak, DiCasmirro gólja idejekorán eldöntötte a meccset. Míg a fehérváriak képtelenek voltak emberfórban veszélyeztetni, addig a Bolzano második előnyét már gólra váltotta, Broda talált be, 5-1. Az utolsó harmadban zárkózott a Volán, előbb Nagy Gergő hátrányból vert be egy szólót (5-2), majd Francis fórból állította be a végeredményt. HC Bolzano–Fehérvár AV19 5-3 (4-1, 1-0, 0-2). A fehérváriak vasárnap 17.30-kor a Dornbirn vendégei lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!