Sport

2016.04.06. 13:10

Drónok harca Velencén

Velence - Megkezdődött az első magyarországi drónbajnokság, méghozzá meglehetősen impozáns környezetben a Velence Korzón.

Szupkai Gábor

A délutáni ünnepélyes megnyitóra már zsúfolásig megtelt a lelátó , vagyis a korzó épületének terasza. L. Simon László államtitkár, valamint Koszti András, Velence polgármestere kihangsúlyozta, hogy a város Velence vérbeli sportnapot tartott vasárnap - délelőtt rendkívül nagy érdeklődést vonzó futóverseny, délután pedig az első drónok harca, amelyet hagyományteremtőnek szánnak.

Kora délután megkezdődtek a versenyfutamok is, ahol nagyon izgalmas párharcokat láthattak a kíváncsiskodók.

- Jó a látvány, sok a néző, a tévéközvetítés pedig jól aládolgozik a rendezvénynek. Ötfutamosra tervezzük a bajnokságot, amelynek a velencei volt a nyitó rendezvénye - tette hozzá Bársony Péter versenyigazgató, a Magyar Drón Egyesület elnöke.

Szürkülni kezdett amikor a kieséses rendszerű viadalon (mindenki kétszer három kört tehetett meg az edzéseken felül, és a jobb futamát értékelték) a legjobbak odaálltak a rajthoz.

A leggyorsabb egy horvát versenyző, Goran Krajnovic (nicknevén Zed) volt, a legjobb magyar pedig (abszolútban a harmadik) Ilyés Zsolt, alias ZsolteeFPV volt.

- Éjszaka összesen másfél órát aludtam, , agyon izgultam, hogy mi lesz a géppel, mi lesz a technikával, mi lesz, ha valami balul sül el. Maga a verseny európai szintű volt, és lesz még jobb is, hiszen ez csak az első forduló volt - mondta Ilyés Zsolt.

A Magyar Drón Bajnokság következő futamát május 15-én tartják a Hungaroringen, s a sorozat végső győztesének a szervezők az utazási és szállásköltségét is állják az októberben, Hawaii-n rendezendő drón világbajnokságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!