Kosárlabda

2016.04.06. 19:41

A fehérvári kosarasok ezúttal könnyedén átléptek a paksi vendégeken

Székesfehérvár – Egy hónappal ezelőtt hosszabbításban, ezúttal rendkívül könnyedén nyert a TLI-Alba Fehérvár az Atomerőmű SE ellen.

Horog László

TLI-Alba Fehérvár– Atomerőmű SE 97-74 (27-9, 21-22, 19-26, 30-17)

Alba Regia Sportcentrum, 1900 néző

Vezette: Cziffra, Pálla, Török

TLI-Alba Fehérvár: CHERY 22/15, MYLES 17/3, SPURLOCK 11, PEARSON 28/9, Lóránt 11, csere: Simon 2, Supola 2, Markovics 2, Csorvási M. 2. Vezetőedző: Dznic Branislav

Atomerőmű SE: Kovács Á., Medve 6/6, Barnies 16/3, Eilingsfeld 6/3, WATKINS 15 Csere: Dunn 11, Robinson 9/3, Fomin 8, Will 3/3. Vezető-edző: Schmidt Béla

Jól kezdett a TLI-Alba, amely Myles és Pearson pontjaival gyorsan meglépett, főleg utóbbi volt elemében, 6-0. A vendégeknek semmi sem sikerült, aztán Eilingsfeld értékesítette második büntetőjét, majd Barnies is betalált. Pearson első, távoli kísérlete nem ért el a gyűrűig, a második viszont tökéletesre sikeredett, 9-3. A házigazdáknál a négy, tengerentúli légiós volt a parketten Lóránt Péter társaságában, a kerethez utolsóként csatlakozó amerikai center, Jerrell Wright sérülés miatt nem léphetett pályára, tréningruhában ült a kispad szélén, a gárda masszőre mellett. Lóránt pontjaival már 13-5-re nőtt a különbség, öt perc játék után időt kért Schmidt Béla. Watkins beköszönt, aztán Fomin is, de a látogatók öröme nem tartott sokáig, Chery nyolc pontot szorgoskodott össze, majd Spurlock is betalált, pillanatok alatt ellépett az Alba, 25-9. Lépkedett előre a házigazda, az első negyedet Csorvási duplája zárta, 27-9. A másodikat Will hármasa vezette fel, társa, Robinson pedig folytatta a termelést, 27-14. Pearson hintett egy triplát, Spurlock a palánk alól volt eredményes, a különbség húsz pont fölé kúszott, pedig negyedóra sem telt el a meccsből, 38-17. Barnies, a látványosat zsákoló Robinson és a hármassal jelentkező Medve révén közelebb jött a vendég (40-26), időt is kért Dzunic Branislav. Chery lépéshibát vétett, a következő akciónál azonban távoli kosárral jelentkezett. Lóránt szorgosan szedte a lepattanókat, az irányító, Chery pedig újabb hármast dobott kiszorított szögből, a félidőben 48-31-re vezetett a roppant magabiztos házigazda.

Fordulás után Eilingsfeld hármasával araszolt közelebb az ASE, erre Chery válaszolt kintről, Robinson zsákolásával pedig látótávolságon belülre érkezett a tolnai együttes, 51-38. Pearson és Chery volt elemében, bár a Paks légiósai is igyekeztek, igazán közel jönniük nem sikerült, 61-47-es hazai vezetésnél Schmidt Béla időkérésben látta a magoldást. Pearson továbbra sem hibázott, igaz, a nagyot javuló Barnies sem, közelebb jött az Atom, 65-55. Simon két büntetőjét nem vétette el, a túlsó palánknál a vonalról nem hibázott Dunn sem, utóbbi pontjai zárták a harmadik negyedet. Medve hármasával szorongatott az Atomerőmű, az egyre inkább kiegyenesedő tolnaiak 69-60-re zárkóztak, amiben szerepet játszott a házigazdák néhány indokolatlan trükközése. Pearson pontjai ismét jókor jöttek, a vége előtt hat perccel, 77-60-nál időt kért Schmidt Béla. Myles kétszer zsákolt, Chery ziccert dobott (82-61), a vendégek mestere ismét magához rendelte tanítványait. Aztán Dzunic kért időt, majd Robinson célzott pontosan, a túloldalon pedig Myles pillanatai következtek. Határozott játékkal, könnyedén nyert a Fehérvár, 97-74-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!