Sport

2016.04.11. 14:50

Derekas ajkai karatés helytállás

Ajka, Nürnberg - Németországban rendezték meg az SKI-SKDUN Európa Bajnokságot.

Ódor Norbert

Ez eseményen 23 ország több mint 800 karatékája szerette volna bebizonyítani, hogy jelenleg a legjobb kategóriájában.

Ajkáról (Sun-Dome SE) négy versenyző vágott neki a rendkívül fárasztó tizenegy órás útnak, ami kissé megviselte a versenyzőket.

Ennek ellenére a frissen igazolt Kiss Maja a tíz évesek között fölényes győzelmet aratott kategóriájának formagyakorlatában, míg küzdelemben a második körig jutott.

Kiss Maja fölényes győzelmet aratott a formagyakorlatban
Fotó: Takács Miklós

Másnap a felnőtteké volt a főszerep, Takács Helga megismételte a tavalyi vb-döntőt, most is ugyanazzal a bolgár lánnyal találkozott, s sajnos most sem sikerült győzedelmeskednie.

Kovács Marcell az első körben győzött, majd a másodikban a szerb világbajnokkal kellett megküzdenie. Marci nagyszerűen harcolt, de a szintén szerb vezetőbírót ő sem tudta legyőzni. Takács András is egy elsőkörös győzelem után a második fordulóban kényszerült búcsúzni. A csapatmeccsek során a lányok nem jártak sikerrel, viszont a férfiak megszerezték a harmadik helyet egy erős mezőnyben. A döntőbe jutásért való küzdelemben itt egyébként véleményes volt a bolgárok sikere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!