Sport

2016.04.11. 13:29

Úrkúti tengely a megye I-es forduló csapatában

Címkék#megye I

Veszprém - A foci megye I 25. fordulójának álomcsapatában úrkúti játékosok alkotják a tengelyt. Az együttesben három duplázó játékos szerepel.

Horváth Gábor

Mint ismeretes, történelmi tettet hajtott végre szombaton az Úrkút SK, amely első csapatként fektette két vállra a tavaly alakult Pápai Perutz FC-t saját otthonában (0:1).

A vendégek számára persze nem a széria megtörése volt a fontos, hanem az, hogy közvetlen vetélytársuk legyőzésével megerősítették második helyüket a tabellán. A címvédőtől - Kádár Balázs, Takács Attila, Tróbert Attila, valamint a győztes gólt szerző Korpos Tibor személyében - három játékost is beválogattunk a forduló álomcsapatába.

Nagy Richárd duplázott, a Csetény megérdemelten győzte le idegenben (2:4) szomszédvári riválisát, a Dudart. 

A Balatonalmádi SE a Péti MTE csapatánál bizonyult jobbnak (4:2), Horváth Benjámin némi szünet után ismét eredményes volt, két alkalommal is a kapuba talált.

A Fűzfői AK Sümegről hozott el fontos pontokat (0:3), a vendégeknél mindenki jó teljesítményt nyújtott, mi ezúttal a második találatot jegyző Lukács Istvánt emeltük ki.



Az ugodiak a forduló meglepetését okozták, idegenben győzték le (0:1) az idén egyébként jó formában lévő Ösküt. Sikerük értékét növeli, hogy az utolsó 20 percben emberhátrányban játszottak. A meccs egyetlen gólját a rutinos Kun Szabó Attila lőtte. 

Az éllovas Veszprém Szabó Patrik két találatával győzött Várpalotán, a meccs 2:1-es vendégsikert hozott.

A Devecser kétgólos hátrányból felállva nyert magabiztosan (5:2) hazai pályán a Herend ellen.

A hazaiaktól ezúttal a hátvéd Csicsics Richárdot emeltük ki.

A Gyulafirátót a papírformának megfelelően legyűrte idegenben a Peremartont, a 0:2-re végződő találkozó második találatát Kálmán Ferenc jegyezte. 

A megyei első osztályú góllövőlista élmezőnye: 1. Venczel Zoltán (Perutz FC) 28 gól, 2. Korpos Tibor (Úrkút SK) és Horváth Benjámin (Balatonalmádi SE) 23-23, 4. Bogdán István (Várpalotai BSK) és Szabó Patrik (VLS Veszprém) 22-22.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!