Sport

2016.05.17. 16:26

Bajnok az Ajka - Jövőre esély van az NB I/B-re

Ajka - A papírformának megfelelően a KK Ajka legyőzte az Ácsi Kinizsi együttesét, így bajnoki cí- met ünnepelhetett a férfi kézilabda NB II északnyugati csoportjában.

B. Virág Rita

KK Ajka-Ácsi Kinizsi 37:21 (19:11)
Ajka, 300 néző. V.: Gácsig, Sárközi. Le Be-lier KK Ajka: Körli - Majdanics 3, Pavelka 2, Bajnóczi 6 (1), Erőss 5, Tömör 2, Huszti 1. Csere: Horváth, Heizler L. (kapusok), Meiczinger 1, Szalay 3, Zsigmond 1, Fülöp 5, Pék 1, Ignácz 6, Zeitler 1. Edző: Poór Tamás.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

A szezon utolsó találkozójára szép számmal gyülekeztek az ajkai szurkolók, és nemcsak az ingyensör és  -üdítő miatt - bajnokavatásra készültek a helyi kézilabda- drukkerek. A KK Ajkát feltehetően kissé megbénította a tét, 4:1-es hátrányba került. Szerencsére Poór Tamás tanítványai gyorsan észbe kaptak, és zsinórban öt gólt lőve, 6:4-re fordítottak.

A folytatásban a KK Ajka átvette az irányítást és fokozatosan növelte a különbséget (12:7). Sőt, a játékrész végére már nyolc góllal vezettek a vendéglátók.

Szünet után fokozta a tempót a Le Belier, hiszen az ajkai sportcsarnokban minden-ki tudta, hogy egyetlen pont megszerzésével bajnokot avathatnak. A 45. percre már biztossá vált, itt bizony nemcsak egy, hanem két pontot szerez majd az Ajka (26:14). A hátralévő időben igazi örömjátékot láthatott a nagy-érdemű, szebbnél szebb gólokkal magabiztos győzelmet aratott az Ajka. Az utolsó percekben a lelátón már a jégbe hűtött pezsgők is előkerültek, és percekig zúgott a „Bajnok- csapat” rigmus.

A meccs végén Poór Tamást többször is a magasba dobták játékosai, s szerencsére mindig el is kapták, így a remek tréner megúszta baleset nélkül. Persze az arany-érmet méltóképp ünnepelték meg Ajkán, senki sem ért haza pirkadat előtt.

Némi pihenés után Poór Tamás vezetőedző lapunknak elmondta, a következő évadban szeretnének az NB I/B-ben indulni, de ez nem a csapat döntése, a vezetőségnek kell előteremteni a feltételeket és kimondani a végső szót. - A következő két-három hétben dől el, vállalni tudjuk-e a másodosztályt. Reméljük a legjobbakat - húzta alá a tréner.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!