Sport

2016.06.06. 15:33

Ők voltak a legjobbak az utolsó fordulóban

A 2015/2016-os fociszezon megye I-es zárófordulójában több csapatnak és játékosnak is sikerült emlékezetes teljesítménnyel búcsúznia. Íme, az idény utolsó álomcsapata!

Horváth Gábor

A Dudar fontos sikert aratott, a Peremarton elleni győzelem (5:1) bebiztosította az újonc megye I-es tagságát. A meccsen Simon Dávid két gólig jutott, mellette Takács Péter teljesítményét emeltük ki.

Az utolsó körben a Tapolca is nagyot harcolt, az esélytelenek nyugalmával idegenben győzte le majdnem az Almádit. A döntetlenre (2:2) végződött találkozón a vendégektől a játékos-edző, Lajtai Roland duplázott.

A Fűzfői AK Wellesz Péter találatával gyűjtötte be a pontokat a Csetény otthonában. Óriásit csatázott a Gyulafirátót, amely hiába vezetett, majd állt az utolsó pillanatig döntetlenre, végül kikapott (1:2) a bajnoktól. A 90. percben megítélt veszprémi büntetőt Burcsik Martin higgadtan értékesítette.

Az Ajka Kristály hazai pályán két vállra fektette (2:1) a bronzérmes pápaiakat. Kovács Kornél kapus a mezőny legjobbja volt, Kovács Kálmán pedig bombagólt akasztott a vendégek hálójába. Az első találat Bakos Arnold nevéhez fűződik.

A Sümeg is mindent megtett a bennmaradás érdekében, meglátjuk, mire lesz elég a devecseri bravúr (1:2). A vendégek egyenlítő gólját Falati Milán szerezte a találkozón. Az ugodi Bakos Gábor a hajrában egyenlített, a csapat szép pontszerzéssel búcsúzott a szezontól, az Úrkút elleni meccs 2:2-re végződött.

A Várpalota 0:2-ről állt fel az Öskü vendégeként, igaz, kettős emberelőnyben, de sikerült egyenlítenie. A vendégek egyik legjobbja Új Tamás volt.

Szabó Patrik megvédte gólkirályi címét, a csatár azonban most nem a Péti MTE, hanem a Veszprém színeiben lett a legeredményesebb játékos. Nem is akármilyen teljesítménnyel.

A góllövőlista végeredménye: 1. Szabó Patrik 47 gól, 2. Venczel Zoltán (Pápa) 41, 3. Korpos Tibor (Úrkút) 33, 4. Horváth László (Öskü) 29, 5. Bogdán István (Várpalota) 26.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!