Sport

2016.09.11. 10:08

Futsal NB I: hétfőn este a bajnok ellen kezd a Göcsej SK

Zalaegerszeg - A felkészülés végéhez ért a Göcsej SK NB I-es férfi futsal csapata, amely hétfőn este (18.30) a bajnok Rába ETO vendégeként kezdi meg a 2016/2017. évi bajnokságot.

Jóna István

A Bagó Gábor vezette együttes tartalmas felkészülésen van túl. A technikai és taktikai elemek elsajátítását nem csak a tréningeken, hanem több edzőmérkőzésen is gyakorolhatták a játékosok.

- A felkészülésünk úgy érzem jól sikerült, szerettem volna ugyan többet edzeni, de próbáltuk a heti három edzésből is kihozni a maximumot - mondta el a rajt előtt Bagó Gábor. - Az edzőmérkőzések úgy gondolom jól sikerültek és ha azt a mentalitást és játékot át tudjuk menteni a bajnokikra, akkor több meglepetést is okozhatunk.

Kottán Krisztiánékra kemény mérkőzés vár a nyitányon Fotó: Katona Tibor

A vezetőedző elmondta, hogy a több sérülés is hátráltatta a folyamatos munkát, de a bajnokság kezdetére remélhetőleg mindenki bevethető lesz. Az új igazolások - Németh Péter, Gorjanácz Márió és Gugcsó Benjamin - meggyőztek a szakvezetést, hogy jól döntöttek a leigazolásukkal kapcsolatban és húzó emberei lesznek a csapatnak. Nem lesz könnyű a Göcsejnek az új szezonban, hiszen a két újonc - Bőny és a Ferencváros - mellett rutinos, évek óta az első osztályban szereplő együttesekkel is fel kell majd venni a versenyt a fiúknak.

- Nagyon erős bajnokságnak nézünk elébe, hiszen több csapat is egy szinten van és éppen a napi forma fog dönteni a meccseken - folytatta esélylatolgatását Bagó Gábor. - a Győr kimagaslik a mezőnyből és ez idén sem lesz másképpen. Mellette a Dunaújváros, a Haladás, a Berettyóújfalu és a Veszprém is nagyon erős kerettel rendelkezik Nem szabad nagy terveket szövögetni, hiszen mindösszesen a második évünket fogjuk a legmagasabb osztályban tölteni. Szeretnék minden sportbarátot és szurkolót arra kérni, hogy minél többen jöjjenek a meccseinkre és buzdítsák a zömében Zala megyei játékosokból álló csapatunkat, hiszen a szurkolók mindig plusz motivációt jelentenek a játékosoknak.

A Göcsej SK első bajnokiját az előző szezon bajnokánál a Győrnél kezdi. Bagó Gábor tisztes helytállást és bátor játékot vár el csapatától az európai elitbe tartozó győriek ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!