Sport

2016.10.08. 20:23

A Fehérvár AV19 osztrák-olasz portyán van túl

Az EBEL nyolcadik fordulójában a pénteki innsbrucki 6:3-as vereség után a HCB Südtirol Alperia ellen szállt harcba első idegenbeni győzelméért a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Káldor András

Benoit Laporte újfent megkeverte a sorokat, így az Erdély Csanádot kisebb sérülés miatt nélkülöző fehérváriak a Rajna - Kóger, Sarauer, Sárpátki, Sagert, Makowski - Courchaine, Vas, Maylan, Owens, Manavian - Bodo, Orbán B., Sofron, Szirányi, Szabó D. - Reisz, Kocsis, Szabó K., Orbán A. összeállításban vették fel a harcot a bolzanói Rókákkal. Nem kezdődött túl jól a találkozó, a 8. percben egy távoli lövésbe Oleksuk tette bele ütőjét, s a korong a magyar ketrecbe vágódott. A bírók a videó segítségére hagyatkoztak, hogy eldöntsék, magasbot előzte-e meg a találatot, de végül megadták, 1:0. A második harmad gól nélküli, kiegyenlített játékkal telt, mindkét alakulat nyolcszor találta el ellenfele kapuját, de a kapusok résen voltak.

A záró periódusban növelte előnyét a Bolzano, a 48. percben Reid tette kilátástalanabbá a fehérváriak helyzetét, 2:0. Három perc elteltével úgy tűnt, talán közelebb férkőzhet ellenfeléhez a Volán, Sarauer lőtte be Makowski passzát, 2:1. Aztán a hajrá ismét a hazai csapaté volt, lőttek még kettőt, végképp eloszlatva ezzel a fehérvári reményeket, 4:1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!