Sport

2016.10.09. 20:20

A Fehérvári Titánok a hosszabbításban lőtt góllal verték a Fradit

Székesfehérvár - Azt követően, hogy az elmúlt három meccséből csak egyet tudott megnyerni Kóger István együttese, a Ferencváros elleni találkozón az élmezőnyhöz való felzárkózás volt a tét.

Dévai Nándor Csaba

Három perc se telt el a találkozóból, amikor Hardi ugratta ki Gágyor Pétert, a Ferencváros csatára pedig kíméletlenül ki is használta az adódó lehetőséget, korai előnyhöz juttatva csapatát. 0-1. Nem volt mit tenni, mennie kellett a Fehérvárnak a gyenge kezdést követően, sorjáztak is a lövések Sevela kapujára. Az egyenlítés végül igen hamar, a negyedik percben sikerült, amikor Just lövését még hárítani tudta a Fradi kapusa, de a kipattanót Vincze Péter már bepofozta a vendégek kapujába. 1-1.

Nem hagyta annyiban a dolgot a zöld-fehér alakulat, és kevesebb, mint három perccel később Tendler vágtázott végig a pályán, majd a kaput megkerülve húzta be a pakkot a fehérvári kapuba, 1-2. A játékrész vége felé tudott megint több helyzetet kialakítani a Fehérvár, Shupe megindulását azonban gond nélkül hatástalanította a vendégek hálóőre. Egyértelműen átvette az irányítást Kóger István együttese, előbb Hamvai, majd Mazzag Dániel próbálkozhatott lövéssel.

Láday Tamás (a koronggal) hatékony védőmunkájára nagy szükség volt a Ferencváros ellen Fotó: Koppán Viktor

Az eredmény ennek ellenére nem változott. A második harmad is lendületesen indult, mindkét félnek számos kapura lövése volt már az első három percben. Nem mondhatni, hogy ezekben a percekben benne volt a levegőben a székesfehérvári egyenlítés, de attól szép a sport, hogy bármi megtörténhet. Egy késleltetett kiállítás közben támadtak a Titánok, ám mire Adrien Lemay leért a padhoz, Reisz Áron révén már ki is egyenlítettek a Titánok, 2-2. Szemmel láthatóan folytatni akarta a sormintát a Ferencváros, Vizi kiállítása alatt kétszer is megcsörgették a kapuvasat, előbb Schwindt, majd Jabornik révén, de ennél közelebb nem jutottak a vezető találathoz a vendégek. Az igazán nagy izgalmak így a záró harmadra jutottak, amely rögtön egy vendég kiállítással indult, ám csupán 54 másodpercig tartott.

Nem gól miatt sikerült ilyen rövidre a hazai előny, hanem Szabó Pál Krisztiánt küldték ki 2+10 percre, fejre, nyakra irányuló támadás miatt. Ennek ellenére meglepően sokat kellett várni az első komolyabb helyzetre, hét perc játékidő után Balogh Balázs lövését hárította Sevela, amire jött is a válasz szinte azonnal, Rafaj tornáztatta meg a Titánok hálóőrét. Sok mezőnymunka, ám kevés látványos akció jellemezte a harmad nagy részét, négy perccel a vége előtt pörögtek fel igazán az események. A rendkívül agilisen játszó Rafaj tesztelte ismét a fehérváriak kapusát, amely lövésre Szabó K. révén válaszoltak a Titánok. Hatvan perc játék után azonban maradt a döntetlen, jöhetett a hosszabbítás. Teljesen beszorult a fehérvári gárda, egymás után érkeztek a lövések a vendégek részéről, ám betalálni nem sikerült nekik. Ezt követően jött a csattanó, egy villámgyors megindulás után Reisz váltotta gólra Krogh centerezését, 3-2. Ezzel a találattal nagyon fontos két pontot szerzett a Fehérvár, egy olyan mérkőzésen, ahol csupán egyszer vezetett, de a legjobbkor.

Fehérvári Titánok-Ferencváros 3-2 (1-2, 0-0, 0-0, 1-0) h.u.

Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok, 200 néző. V.: Németh, Sós.

Fehérvár: Lemay - Szaller, Arany M., Szabó K. (1), Kocsis, REISZ 2 - Reiter A., Krogh (1), Shupe, Pillók, Sofron Á. - Láday, Takács B., Balogh B., Mazzag, Hamvai - Korbuly (1), Erdei, VINCZE 1, Vizi, Just (1). Vezetőedző: Kóger István

Ferencváros: Sevela - Hietamaki, Schwindt (1), Tendler 1, Rafaj (1), Sumi - Jabornik, Gerencsér, Kiss Á., Szappanos, Dubek - Lengyel, Farkas, Gágyor 1, Fliszár, Hardi (1) - Üveges, Inglis, Németh Á., Egyed. Vezetőedző: Greg Lindqvist. Kiállítások: 8 + 10 ill. 8 perc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!