Hírek

2017.07.18. 11:26

Hungaroring - Tapasztalatok a tesztpályához

Mogyoród-Zalaegerszeg - A zalaegerszegi járműipari tesztpálya működésével kapcsolatban gyűjtött tapasztalatokat a Hungaroringen kedden délelőtt Vigh László parlamenti képviselő, miniszteri biztos, akinek Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató mutatta be a mogyoródi létesítményt.

Zalai Hírlap

A jövő hét végi Formula 1 futamra mintegy 120 ezer embert várnak a Hungaroringre, ahová az istállók képviseletében több száz kamion érkezik majd, mondta el lapunknak Vigh László, aki az óriási létszámú közönség és járműpark mozgatásáról, a versenypálya működéséről tájékozódott a helyszínen. Mint mondta, Zalaegerszegen, a 40 milliárdos beruházással épülő járműipari tesztpályán is (bár nem versenypályáról van szó)  sok kiemelt rendezvény lesz majd, ezért miniszteri biztosként szeretne tapasztalatokat szerezni a nagyrendezvényekkel, a résztvevők ellátásával, a logisztikával és egyéb kihívásokkal kapcsolatban.

Vigh László miniszteri biztos és Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató a Hungaroringen

Ennek megfelelően a kiemelt programok sajátosságairól, nehézségeiről is beszélgettek Gyulay Zsolttal, a Hungaroring vezetőjével. Vigh László hozzátette: kedden üres állapotban járta be a létesítményt, de akkor is felkeresi majd, amikor „élesben” működik a versenypálya, hiszen Zalaegerszegen is hasonló kihívásokkal kell majd számolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!