Hármat számoltak a Lokira Kecskeméten

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 26. 20:57
A Győr és a Siófok után a Debrecent is legyőzte péntek este hazai pályán a Kecskemét a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén. A hírös városi alakulat valósággal kiütötte a hajdúságiakat, kitűnő játékkal 3-0-ás győzelmet aratott. Az újonc ismét bizonyította: helye van az élvonalban, egyben megszakította a vendégek 17 NB I-es mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.


LABDARÚGÓ NB I. 9. FORDULÓ
KECSKEMÉTI TE - DEBRECENI VSC 3-0 (2-0)
Kecskemét, 4000 néző. Vezette: Szabó S. (Hegyi P., Vígh T.)
KECSKEMÉT: Mitrovics - Schindler, Gyagya, Koncz, Farkas - Csordás (Alempijevics, 74.), Némedi, Cukic, Yannick (Rusvai, 83.) - Montvai, Hegedűs (Menyhárt 62.). Edző: Tomiszlav Szivics
DEBRECEN: Polekszics - Bernáth, Bíró (Kerekes, 43.), Komlósi, Takács - Demjén, Kiss, Leandro, Szakály (Rudolf, 65.) - Dudu (Dombi, 46.), Oláh. Edző: Herczeg András
Gólszerző: Montvai, (15.), Yannick (44.), Csordás (68.)
Sárga lap: Koncz (2.), Schindler (9.), Leandro (52.), Komlósi (57.)



A két együttes az élvonalban még soha nem vívott mérkőzést, 2007-ben a Magyar Kupában azonban már talákoztak. A párharc akkor a hajdúságiak 4-2-es sikerét hozta. A hírös városiak a visszavágásra készültek.

 

A mérkőzés előtt köszöntötték a hazai csapat két játékosát; Schindler Szabolcsot, aki péntek este játszotta a 300. élvonalbeli mérkőzését, és Montvai Tibort, aki 100. alkalommal lépett pályára az NB I-ben.

 

Tomiszlav Szivics a mérkőzés előtt azt mondta, hogy – bár a Debrecen a honi pontvadászat egyik legerősebb együttese – csapata nem védekező focit játszik a hajdúságiak ellen. Ennek megfelelően mindkét gárda három-három csatárral rohamozott; jó iramú játékot láthatott a Széktói stadion közönsége.

 

A Kecskemét hamar megmutatta; nem tiszteli ellenfelét a szükségesnél jobban. Csordás Csaba 17 méteres szabadrúgásába Montvai Tibor ért bele, ezzel a 15. percben megszerezte a hazaiak első gólját, 1-0.

 

Meglepődtek a debreceniek, mert bár több ígéretes támadást vezettek – sőt, Oláh még egy hatalmas kapufát is lőtt – összességében a Kecskemét uralta a játékot.

 

A 30. perc környékén élénkült fel a vendégegyüttes. A kecskeméti kapus előbb Oláh, majd Leandro lövését hárította, a DVSC azonban gólig nem jutott el. A gyors KTE-kontrák folyamatosan veszélyt jelentettek a vendégek kapujára.

 

A játékrész vége előtt – az egyébként is remek napot kifogó – Hegedűs cselezte be magát a 16-oson belülre, 10 méteres lövését Polekszics csak kiütni tudta. Ekkor érkezett Yannick, aki három méterről nem hibázott, 2-0.

 

A második félidő is egy nagy hazai helyzettel kezdődött; Némedi fejelhetett 8 méterről, Polekszics azonban hárított. Mindennel próbálkozott a Debrecen, jóval összeszedettebben játszott, mint az első félidőben, a befejezésbe azonban rendre hiba csúszott, így nem tudta megkezdeni a felzárkózást.

 

A 60. perc környékén görcsössé vált a cívis városiak játéka, egyre elkeseredettebben próbálták bevenni a hazaiak kapuját. Csak idő kérdése volt, hogy a Kecskemét mikor tudja egy gyors kontrával tovább növelni előnyét.

 

Csordás volt a nyerő ember. Szivics mester már cserélni készült, amikor úgy gondolta, még néhány percig a pályán hagyja a KTE támadóját. Utóbb jó döntésnek bizonyult - Yannick remek labdával ugratta ki Csordást, aki 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 3-0.

 

Ezzel gyakorlatilag megpecsételődött a bajnokaspiráns sorsa: a Kecskemét bravúros győzelme még ilyen különbséggel is megérdemelt volt. Egyben vége szakadt a Debrecen klubtörténelmet író sorozatának, az NB I-ben sorozatban 17 mérkőzésen maradtak veretlenek, ezúttal azonban a hazaiak már túl nagy falatnak bizonyultak.

 

EDZŐSZEMMEL:
Tomiszlav Szivics: Gratulálok a fiúknak, jól játszottak, de ahhoz, hogy jó mérkőzés legyen belőle, kellett egy jó Debrecen is. Boldog és büszke vagyok, így kell játszanunk a továbbiakban is.
Herczeg András: Számunkra ez egy sajnálatos mérkőzés volt, 17 veretlenül megvívott meccs után kaptunk ki. Az első félidőben bekapott két gól rányomta a bélyegét az összecsapásra. A Kecskemét nagyszerűen játszott, gratulálok nekik.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu