2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Hivatalos honlap

Megérkezett Magyarországra is a SET School

A napokban az internet előtt ülve egy érdekes, új stílusú oktatási rendszerrel találtam szemben magam, és minél többször olvastam el a hírdetést, annál kíváncsibb lettem erre az innovatív tudásfejlesztési módszerre, illetve a magyarországi megvalósítókra. Az iskola internetes platformon, fél-virtuális képzési rendszerben, Németországban már sokszorosan bevált tananyaggal nemzetközi oklevéllel záruló felsőfokú képzést ad.

Gresicki Tamás, a magyarországi iskola egyik megalapítója, Belgiumban szerzett hangmérnöki diplomával a kezében számos élő hangosításon, forgatáson, közvetítésen és stúdió munkálaton vett részt. Majd visszatérve hazánkba, az Aquarium stúdióban dolgozott közel 10 évet. Ez alatt az idő alatt számtalan hazai produkcióban működött közre, lehetősége volt külföldi előadókkal, hangmérnökökkel, valamint producerekkel dolgozni. Többek között: Szakcsi Lakatos Béla, Jack Dejohnette, John Patitucci, Olah Tzumo Árpád, Szabo Dániel, Epica, Therion, Pleymo, Freshfabrik, Jamie Winchester, Hrutka Robi, Back II Black, Magna Cum Laude, Dopeman, Majka, Unique, Tóth Gabi, Tóth Vera, Vmotorock...

Társával, Hidvégi Dániellel, akinek szintén számtalan hazai és külföldi tapasztalata van, biztosak abban, hogy ez az új fél-virtuális továbbképzési rendszer lehetőséget és alternatív segítséget nyújt a szakma iránt érdeklődő lelkes fiataloknak.

Mi az iskola célja?
Az iskolaalapítók célja egy dinamikusan fejlődő és a jelen hiányokat kiegészítő önálló oktatási módszer kialakítása volt, mely kihasználja az Internet lehetőségeit, de megőrzi a hagyományos oktatás bevált elemeit. Kurzusaikat olyan hang- és zeneszeretőknek, zenészeknek és zeneszerzőknek ajánlják, akik szeretnék megismerni az aktuális technikai hátteret és tudást ahhoz, hogy sikeresen megvalósíthassák elképzeléseiket.

Mi a fél-virtuális oktatási rendszer lényege?
A nagyteljesítményű, fejlett számítógépek manapság mindenki számára elérhetővé teszik a zene komponálását, szerkesztését, manipulálását. A SET fél- virtuális oktatási rendszere ezek elsajátításához nyújt alapos segítséget. Az internetes platformuk időbeosztástól függetlenül, lépésről-lépésre vezet be a zene technikai és gyakorlati világába. A tananyag egy olyan tapasztalt hazai és nemzetközi szakemberek által kidolgozott, átfogó, egységes rendszer, mely a gyártók érdekeitől mentesen magyarázza el a szakma legmélyebb fogásait.

Az iskoláról bővebben:
Magyarországon elsőként a hangtechnikus tanfolyam indult el, de a nagy érdeklődésre való tekintettel április elsejével az újabb hangtechnikus kurzus mellett elindul a média-zeneszerző kurzus is. A jövőben az iskola keretei között egyéb tanfolyamok is indulnak majd: zene- és kultúrmenedzser, honlapszerkesztő, webdesigner, beat producer.

A tanfolyamokról általában:
- alacsony létszám (max 12 fő/tanfolyam). Ez lehetővé teszi a személyre szabott foglalkozásokat.
- az internetes platformon, amely lehetővé teszi a tananyaghoz való bármikori hozzáférést, összetett PDF tananyagok, videók (screen-capture és leforgatott képanyagok), interjúk, interaktív E-learning anyagok, fórumok, és cyber-tanterem található,
- minden tanuló saját maga osztja be az idejét. A kurzusok munka mellett is elvégezhetőek.
- gyakorlati fázisok: Kéthavonta 3 napos gyakorlati hétvége, tapasztalatgyűjtés professzionális stúdiókban (zenei, filmes, élő koncert, stb.), az éppen aktuális tananyagnak megfelelő tapasztalt szakember vezetésével.
- 12 naptári hónapos tanfolyamok. Minden hónapban új tananyag és feladatok várják a tanulókat. Minden hónap végén záró teszt, amellyel mindenki követni, tesztelni tudja saját fejlődését.
- az internetes platform fórumain keresztül az iskola összes (nemzetközi) diákjával kapcsolatot lehet teremteni. A SET School Németországban akkreditált oklevelet ad, amelyet több főiskola beszámít,a magyar akkreditáció még folyamatban van. Az iskolák a német oktatás színvonalát nyújtják, a gyakorlati képzésekhez Apple számítógép-parkkal, nagy stúdióval, a tananyagok magyarra adaptálásával, profi oktatókkal. Érdemes még megemlíteni, hogy a tandíj a magyarországi körülményekhez adaptált, a német színvonalú nemzetközi főiskolai bizonyítvány Budapesten fele annyiért szerezhető meg, mint német nyelvterületen.

- Jencsók Zsuzsanna -
 

[2011.03.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még