2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Amatőr zenekarok figyelem! Folytatódik a Backstage Live Nyíregyházán

Backstage live címenl 2011. április 15-16-17-én ismét tehetségkutató versenyt rendeznek amatőr zenekarok számára Nyíregyházán.

2011-ben a fesztivál két szervezője úgy gondolta, egyesíti tudását, erejét , és az eddigieknél nagyobb, összetettebb tehetségkutatót rendez.

Jelentkezési feltételek:
- amatőr zenekar
- 20 percnyi önálló műsor
7000.-Ft regisztrációs díj (határon túlról érkező versenyzőinknek a jelentkezés díjtalan!)
- ha van, demó anyag
Nem jelentkezhet az a zenekar:
- melynek már meglévő videoklipje fut bármelyik országos zenei csatornán
- mely országosan ismert, vagy nemzetközi kiadó által kiadott albummal rendelkezik

A verseny felépítése:

A beérkezett jelentkezések után, a zenekarok fellépését - műfajok szerint - 3 napra osztjuk be. Az elődöntők április 15-én és 16-án a nyíregyházi Hell Music Clubban, április 17-én a Nyíregyházi Főiskola parkolójában, a FŐHE(Főiskolások Hete) 0. napján kerülnek megrendezésre. A fellépések előtt a helyszínen bemutatkozó interjút készítünk az együttesekkel.

A koncerteket valamint a beszélgetéseket a Backstage magazin rögzíti. A versenyről készült magazint a Kölcsey Televízió sugározza. Ezzel egy időben – egy, a zenekarok által meghatározott zeneszám kamerával rögzített változata felkerül a tehetségkutató honlapjára is. Mindkét helyszínen professzionális hang- és fénytechnikát biztosítunk. Azoknak a zenekaroknak akiknek még nincs megfelelő minőségű hangszeralapjuk, komplett backline-t biztosítunk.

Az elődöntők alatt 3 tagú szakmai zsűri dönti el, melyik 5 zenekar jut be a június elején tartandó döntőbe. Itt a zenekarok már egy hosszabb zenei repertoárral mutathatják be tudásukat. Az 5 zenekar koncertje után a zsűri döntést hoz és kiderül,hogy ki nyeri a tehetségkutatót. A többi zenekarnak is van oka az izgalomra, hiszen a fellépést a Hegyalja fesztiválon illetve az Azfeszten, valamint a közönségdíjat még bármelyik csapat elnyerheti.

Nyeremények, utógondozás:

Erre a két dologra az idén különösen nagy súlyt fektetünk. Együttműködésünk eredményeként az eddigieknél sokkal több nyereményt tudunk biztosítani a zenekaroknak! A döntőbe bekerült 5 zenekar demó lemez készítést nyer, amit több száz példányban sokszorosítunk.

További díjak: videoklip, hangszervásárlási utalvány, Hegyalja Fesztivál fellépési lehetőség, AZFESZT fellépés, TV és Rádió szereplés és még sok minden!



A verseny célja:

A Backstage Live Amatőr Zenekarok Versenyének és a Mustárház Tehetségkutatónak elsődleges célja, megismertetni azokat a zenekarokat, amelyek kellő elhivatottsággal és tehetséggel rendelkeznek. Versenyünk tágan kezeli az amatőr kategóriát, mivel nálunk nem csak a frissen alakult, hanem a már régóta működő, de lehetőséget nem kapott zenekarok is ennek számítanak. A rendezvény alkalmat biztosít az együtteseknek , hogy profi körülmények között kipróbálhassák magukat egy igazi koncerten, egy fesztiválon és a hivatásos zenekarok életébe is belekóstolhassanak (fotózás, interjúk stb.).

A rendezvény által szeretnénk a klubtulajdonosok, rendezvényszervezők figyelmét felhívni arra, hogy igenis érdemes bevállalni, megismertetni a közönséggel a tehetséges amatőr zenekarokat is. Előző rendezvényeink is ezt bizonyították. Eddigi versenyeink után sokan kaptak és azóta is kapnak meghívást, fellépési lehetőséget.

A díjátadón mindenki egy DVD-t kap a versenyen fellépő zenekarok koncertfelvételeivel. A későbbiekben ezt akár „DEMO” videóként is használhatják. Minden koncertszervezőnél hivatkozhatnak a verseny honlapjára, mivel itt megtekinthetők a fellépésekről készített fotók és videók.

A rendezvényre a helyi és az országos média is felfigyelt, biztosítva a további bemutatkozási, valamint fellépési lehetőséget a különdíjas zenekarok számára (road show-k stb.).

A végén a legfontosabb:
jelentkezési határidő: 2011. április 03.

Jelentkezni postai úton a Mustárház címén (4400 Nyíregyháza Szent István u. 20.), továbbá az info@backstagelive.hu címen is lehet.

[2011.03.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még