szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kapatos állapotban kezdeményezett telefonhívásokra és szöveges üzenetekre már létezik megoldás, a keresőóriás által üzemeltetett ingyenes levelezőprogram új fejlesztésével azonban már afelől is nyugodtak lehetünk, hogy nem küldünk meggondolatlan e-maileket főnökünknek, vagy ellenkező nemű ismerőseinknek.

A C|Net értesülései szerint Mail Goggles nevű szolgáltatást saját magunk állíthatjuk be, amely így két meghatározott időpont között – például este 10 és hajnali 4 óra között – lép működésbe. A „Küldés” gomb megnyomásakor öt matematikai feladatot dob fel, amelyet időre kell megoldania a levél írójának. Ha ez sikerül, akkor feltehetőleg van annyira józan, hogy tudja mérlegelni, vajon tényleg el akarja-e küldeni az éppen aktuális leveleket.

A matematikai feladatok nehézségét igény szerint lehet állítani, így a kapatosan is jól számoló felhasználók is megvédhetik magukat – legalábbis kísérletet tehetnek rá – önmaguktól. A Mail Goggles szolgáltatást a Gmail beállítási lehetőségeinél a Labs menüponton belül lehet bekapcsolni.

hvg.hu Tech

Bezárják a német Gmailt?

A Der Spiegel online változata szerint a Google bezárja a német Gmail szolgáltatását, amennyiben a Bundestag elfogadja a már beterjesztett új internet-ellenőrzési törvényt.

hvg.hu Tech

Módosítja keresőjét a Google

Jövő héten kerül a Google-felhasználók szeme elé a keresőmotor legújabb eleme, a Suggest. A négy éven át fejlesztett rendszert már többek között a YouTube vagy a Maps felhasználói is ismerhetik.

hvg.hu Tech

Már figyel minket a Google-műhold

A GeoEye-1 szatelit segítségével a keresőóriás akár 50 centiméteres pontossággal tud majd képet alkotni a minket körülvevő világról. A műholdat a tegnapi nap folyamán lőtték fel a világűrbe.

hvg.hu Tech

Végleg elbukta a német Google a Gmail nevet

Egy német bíróság döntése nyomán nem pereskedhet tovább a Gmail márkanév birtoklásáért a Google, miután egy német üzletember évekkel a keresőóriás levelezőszolgáltatásának elindítása előtt levédette a nevet.

hvg.hu Tech

A Google az agyunkban kotorászna

A keresőóriás egyik ausztrál vezetője szerint a jövőben a keresőmotorok már a gondolatainkban olvasva, egyfajta digitális hatodik érzék segítségével találják ki, hogy mire vagyunk kíváncsiak, s tálcán kínálják a megoldást az igényeinkre.

hvg.hu Tech

A Google szerverhajókkal menekülne jogi szürke zónába

A keresőóriás alternatív energiával táplált szerverhajóinak szabadalmát már két éve beadta, ám csak most hozta nyilvánosságra. A kezdeményezésnek a környezet védelme mellett másik fontos hozadéka is lenne: a szerverek jogi és adózási státusza megváltozna.