2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Katy Perry uralja a slágerlistákat!  
Watch My Dying - Újra két gitárral a fesztiválokon
Ismét összeáll a Dead Can Dance: új lemez és turné is lesz 
Magyar zenekar dalát dolgozzák fel a heavy metal svéd sztárjai!
Poszt-rock dizsiben: Ingyenesen letölthető remixlemez!
Kapcsolatok
Mr. Big (band)
Kapcsolódó események
Mr. Big
[2011. május 27.
péntek 19:00]

Ma Mr. Big koncert Budapesten

Még ha sorra alakulnak is az úgy nevezett „supergroup”-ok a hard rock zene berkein belül, mégiscsak az igazi úttörők koncertjei jelentik a nagyobb csemegét. Az 1988-as alapítású Mr. Big 14 év elteltével jelentkezett idén egy klasszikus hangvételű stúdióalbummal. A lemez turnéja során a kultikus csapat eredeti felállásában érkezik újfent Budapestre: május 27-én a Club 202-ben minden rockzenét kedvelőnek ott a helye.

A Mr. Big egyike a leghatalmasabb hard rock csapatoknak: a tagok mind-mind mesterei a hangszereiknek és önálló produkcióikkal is képesek teltházas turnékat felmutatni. Zsenialitásuk abban rejlik, hogy noha a zenészek a szó szoros értelmében képesek bármit eljátszani, mégis nagybetűs dalokban gondolkoznak, amik élőben hatnak igazán. Nem is csoda, hogy a zenekar pár éves szünet utáni visszatérését hatalmas érdeklődés övezte. Többek között Budapesten is jártak, ahol - megannyi helyszínhez hasonlóan - teltház és felejthetetlen hangulat fogadta a csapatot. Íme egy kis ízelítő a produkcióból:

A zenekar megalapítását Billy Sheehan basszusgitár-fenomén vállalta magára 1988-ban, miután elhagyta David Lee Roth szólócsapatát (ahol egy bizonyos Steve Vai volt akkoriban a szólógitáros). A többiek is kellő hírnevet szereztek ekkorra a szakmában: Paul Gilbert a negyedik Racer X lemezén volt túl, Pat Torpey Robert Planttel turnézott, Eric Martin pedig szólócsapatával koncerezett - éppen a ZZ Top előtt.

Legsikeresebb lemezüket 1991-ben adták ki Lean Into It címmel, rajta olyan slágerekkel, mint a "To Be with You" (15 országban listavezető volt..! Így nehéz olyat találni, aki ne ismerné), a "Just Take My Heart" és a "Green-Tinted Sixties Mind". Innentől fogva töretlen volt a sikerük: az 1993-as Bump Ahaed és az 1996-os Hey Man lemezeikkel az ázsiai országokba is sikerült betörniük, a Live At Budokan koncertlemezük például csak Japánban jelent meg. Ezért is kezdték a visszatérő koncertjeiket pont a szigetországban, ahol a siker természetesen nem maradt el.

Igényes rockzene, virtuóz szólók és hatalmas dalok - ezekre lehet elsősorban számítani a Mr.Big következő hazai koncertjén is. Slágereik széles műfaji skálába sorolhatóak: legyen az ballada, heavy metal vagy blues rock, ők mindenben tudnak maradandót alkotni. Hazai vendégzenekar az Eleven nevű akusztikus duó lesz, a bulira pedig május 27-én a budapesti Club 202-ben kerül sor.

Érdemes a belépőjegyet előre megváltani, ha nem akarunk lemaradni: ezt országszerte a Ticketportal jegyirodáiban - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is megtehetjük, ahol kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással is vásárolhatunk.

[2011.05.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még