szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szó szerint pénznyelő a giveusallyourmoney.com weboldal, amely nem csinál mást, csak levonja bankkártyánkról az összes pénzt, majd átutalja az oldal üzemeltetőinek. Arról, hogy megadjuk-e adatainkat, mi döntünk, az üzemeltetők pedig nem aggódnak, szerintük egyszer majd érkezik valaki, aki hiteles adatokat küld nekik.


A világ legügyetlenebb pénzügyi csalása, programozásban hibát vétő phishing oldal vagy hatásvadász médiakísérlet? Bármelyik lehet a giveusallyourmoney.com weboldal, amelyen nevünket, bankkártyaszámunkat, kártyánk lejárati idejét, illetve típusát kell megadni, egy gomb megnyomásával pedig elküldjük mindezen adatainkat a site üzemeltetőinek és ugyanazzal a mozdulattal hozzájárulunk, hogy összes pénzünket nekik adományozzuk.

Az oldal biztonságos (http secure) megoldást is felajánl azoknak, akik titkosítva szeretnék feláldozni pénzüket, ugyanakkor ha véletlenszerű adatokkal és számokkal töltjük fel a kérdőívet, hibaüzenetet kapunk - igaz, nem is adtunk meg hitelesíthető, létező bankkártya-adatokat. Az oldal a smackamerica.org tulajdona, amelyről egy rejtett oldalon nyerhetünk felvilágosítást, a kontaktként megadott Ken tárhelyén pedig csak egyetlen fénykép árválkodik.