2024. május 18. | szombat | Erik, Alexandra nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
VIVA COMET 2011 győztesei: Tóth Gabi, Wolf Kati, SP, Fluor, Children of Distance, Geszti Péter
Ez volt a sláger egykor 80. - 1997-ben milliók hallgatták a dalt
Kapcsolatok
Csillagszemű gyermek táncegyüttes

Táncgálával tisztelegnek Mádl Ferenc emléke előtt

 Mádl Ferenc volt köztársasági elnök emlékének szenteli június 17-ei évadzáró gálaműsorát a Millenáris Teátrumban a Csillagszemű Táncegyüttes.

A volt államfő a kezdetektől támogatta erkölcsileg a 19 évvel ezelőtt alakult táncegyüttest, minden jelentős eseményét, műsorát személyes jelenlétével tisztelte meg. Ő töltötte be a bírálóbizottság elnöki posztját, amikor a Csillagszemű Táncegyüttes a Magyar Örökség Díjat kapta - tájékoztatta az MTI-t Timár Böske, a Csillagszemű Táncegyüttes művészeti igazgatója.

Az együttesről szóló könyvbe - amely Egy világsikerű gyermek táncegyüttes krónikája címmel jelent meg 2005-ben - köztársasági elnökként a következő sorokat írta Mádl Ferenc: "A Csillagszeműekkel való találkozás mindig megragadó élmény. Elsősorban attól az örömtől, ami a táncoló gyermekek felszabadultságából, önfeledtségéből sugárzik. (…) Ebben az uniformizálódó világban ezek a gyerekek életre szóló útravalót kapnak őseik zenéjéből, hagyományaiból, nemzeti örökségünkből." Őszinte szeretettel tolmácsolt, elismerő szavai erkölcsi támogatást nyújtottak alkotónak és táncosnak egyaránt.

Bemutatják az új Tímár-alkotást

A nagyszabású, az együttesnek mind a csaknem hatszáz táncosát felvonultató gálaest június 17-én, pénteken este 7 órakor kezdődik a Millenáris Teátrumban, (ahol idén januártól rendszeresen tartottak táncházat az együttes vezetői). Az előadáson a három éves piciktől a felnőtt profi táncosokig mindenki színpadon lesz, és válogatást adnak az elmúlt időszak legsikeresebb produkcióiból.

Bemutatják Timár Sándor Állami és Erkel-díjas koreográfus legújabb alkotását, amelyet a Liszt Ferenc-emlékév alkalmából készített a világhírű magyar zeneszerző születésének 200. évfordulójára. Az együttes ezzel, a XV. magyar rapszódiára alkotott koreográfiával búcsúzik Mádl Ferenc volt köztársasági elnöktől, tekintettel arra, hogy Liszt Ferenc a május 29-én elhunyt volt államfő kedvenc zeneszerzői közé tartozott, és januárban, 80. születésnapján szintén a XV. magyar rapszódiával köszöntötték őt barátai. 

[2011.06.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még