A Kongresszusi Központban zárja az évet a 100 Tagú Cigányzenekar - jegyek itt
Minden évben a ZENE-BOR ünnepén december 30-án a Budapest Congress & World Trade Centerben nagyszabású gálakoncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar. Kétrészes műsoruk népzenéből, cigányzenéből és klasszikus zenéből áll.
Az est különlegessége, hogy a kétrészes koncert előtt vendégeink néptáncbemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhetnek Magyarország borászainak–borpincéinek termékeivel, és akár vacsora mellett élvezhetik az ünnepi műsort.
A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar 1985-ben alakult. A zenekart létrehozók egyesíteni kívánták a világhírű zenészdinasztiák, a nagy családok kiválóságait, helyet és műhelyt biztosítva az utódoknak, a tehetséges fiatal zenészek számára is. A cigány és magyar népzene hagyományának megőrzése, a klasszikus népzene életben tartása, repertoáron tartása a zenekar célja. A kiváló muzsikusok és prímáskirályok a világon mindenhol megtalálják az utat a közönség szívéhez magas szintű képzettségükkel és a cigányzene örök szépségével.
Ajánlunk egy jó koncertet!
A magyar- és cigányzene repertoárja mellett jelentős helyet foglal kínálatában a nemzetközi klasszikus zeneirodalom kiválóságainak egy-egy népszerű alkotása is. A zenekar művészetével hidat kívánt teremteni a kisebbség és többség között, vállalva másságukat, őrizve értékeiket, gazdagítva az európai kultúra színes palettáját.
Kapunyitás: 18 óra
Program:
18.15–18.45 Borkóstoló, néptáncbemutató
19:00 Koncert, első rész
Hacsaturján: Kardtánc
Erkel: Palotás
Hubay: Hullámzó Balaton
Monti: Csárdás
Horváth Z.: Cigánytűz
Erdélyi dallamok: Cimbalomszóló
Orosz cigány melódiák
Rossini: Tell Vilmos – Nyitány (részlet)
Bizet: Carmen
20:00 szünet
20:20 Koncert, második rész
J. Strauss: A denevér – nyitány
J. Strauss: Éljen a Magyar!
Brahms: I. Magyar tánc
Csajkovszkij: Virágkeringő
Liszt: II. Magyar rapszódia
Dinicu: Pacsirta
J. Strauss: Radetczky induló
Menü:
Érlelt házisonka friss salátával, fügével
Mellowed home-made ham with fresh salad and figs
Húsleves fürjtojással, julienne zöldséggel, tésztapálcával, Tokaji Szamorodnival
Meat broth with quail egg, Julienne vegetables and pasta stick
Borjúszűz trikolor paprikás rakott burgonyával, polentával, zöldséghalommal, rozmaringmártással, sült koktélparadicsommal
Fillets of veal with tricolor paprika baked layered potatoes, polenta, vegetables, fried cocktail tomato and rosemary sauce
Áfonya puding csokoládés gesztenye mousse-szal
Blueberry pudding with chestnut mousse and chocolate
Hajósi Cabernet Sauvignon 2006
Kunsági Sauvignon Blanc
Hajós-Bajai Chardonnay
Vedd meg a jegyedet ITT!
[2011.12.29.]