2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Debütál Stallone klasszikusának musical változata

A hatalmas boksz-klasszikus mozi, a Rocky musical változata – Sylvester Stallone-val a háta mögött – jövő év novemberében debütál Németországban – adta hírül a BBC News. A világhírű színész a legendás bokszolókat, Vladimir és Vitali Klitchko-t kérte fel, hogy a háttérből segítsék a mű színpadra állítását.

A „szegény legény végül gazdag lesz” tipikus históriájában megelevenednek majd az 1976-os film legnagyobb slágerei is, olyanok, mint például a Gonna Fy Now.

„Az, hogy láthatom a történetet egy musical színpadon is életre kelni, rendkívül büszkévé tesz engem” – mondta Stallone.

A színpadi show elemeinek összeállítását hamarosan megkezdik Hamburgban, míg a szereplők kiválasztásához még keresik a helyet.

A The New York Times még év elején tudósított arról, hogy a művet később a Broadway-n is szeretnék bemutatni.

Ajánlunk egy jó koncertet!

Stallone mellett a Klitchko-fivérek társproducerként vesznek részt a musicalben, és ők készítik fel a színészeket a bokszolós jelenetekre is. „Mikor még kölykök voltunk, és láttuk Sylvester Stallonét a Rocky-ban, az vezetett odáig, hogy szinte azonnal elkezdtünk bokszolni” – mesélte Vladimir, aki júliusban megverte a brit bokszolót, David Haye-t.

Az eredeti Rocky filmet még öt máik epizódja követte. Három Oscart nyert 1977-ben: a film egyebek mellett a legjobb rendezés és a legjobb képek kategóriákban győzedelmeskedett, olyan nagy sikerű klasszikusokat utasítva a háta mögé, mint az Elnök Embere vagy a Taxisofőr.

Rocky, a film

Az 1976-os film fókuszában egy Philadelphia olaszok lakta negyedében élő amatőr bokszoló, Rocky Balboa áll, aki egy véletlen folytán lehetőséget kap, hogy megmérkőzzön a nehézsúlyú ökölvívó világbajnokkal, Apollo Creed-del. Noha főhősünk tudja, hogy esélye a győzelemre egyenlő a nullával, kőkemény edzésbe kezd, hogy helyt tudjon állni a kötelek között. Felkészülése annyira jól sikerül, hogy még magát a bajnokot is meglepi, és ekkor vérre menő küzdelem kezdődik a ringben.  

A 15 menetes küzdelem végső kimenetele nyilván a többség számára ismert, de akik mégsem látták volna a klasszikust, azok számára nyitva hagyom a kérdést, hogy vajon győzni tud-e a „szegény legény” a világbajnok elleni mérkőzésben…

Aki pedig fanatikusan imádja a kitartás, a harc és a bátorság egyik legszemléletesebb filmjét, annak ajánlom, várja ki, míg elékészül a musical változat is, és amint lehet, nézze meg azt is!

-kiko/fotó: getti images

[2011.11.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még