Előfizetői tartalom

Jön a 235-ös euro augusztusra?

Portfolio
Mintegy 8 hónap szükséges ahhoz, hogy az euróval szemben erősebb forintárfolyam teljesen kifejthesse inflációleszorító hatását - állapítja meg vizsgálatai alapján Stuart Bennett. A Calyon Bank londoni elemzője szerint ezen megfigyelésből kiindulva idén augusztusban 235-ös forint/euro árfolyam lenne szükséges ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által vázolt inflációs pálya teljesülhessen. Ilyen árfolyamhoz azonban a magyar gazdaság fundamentumai által indokoltnál magasabb és tartósabban fennmaradó jegybanki kamatszint kellene.

Stuart Bennett úgy látja, hogy továbbra is jelen vannak a magyar gazdaságban a bérek és a szolgáltatásárak felőli felfelé ható inflációs kockázatok, így az MNB május 26-i ülésén az irányadó ráta újabb 25 bázispontos emeléséről dönthet 8.50%-ra. A szakértő szerint azonban a kamatemelési sorozat ellenére sem valószínű, hogy el tudná érni a jegybank a jövő évre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés