2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Tarolt a kisherceg! Prince Royal a Billboard Latin Music Awards legnagyobb nyertese

Egy olyan évben, amikor a tempós tánczene és egy sor fiatal név dominált a Billboard Latin slágerlistáján, végül a veterán slágergyáros Don Omar, és egy újonc, Prince Royal tudott tarolni a Latin Music Awards díjátadón.  

Az eseményt április 26-án tartották a Miami BankUnited Centerben, a gálát élőben közvetítette a Telemundo. Az átadón fellépett a két legnagyobb győztesen kívül Pitbull, Juanes és a világ aktuális kedvence, a brazil Michel Teló is. Aki nem mellesleg először szerepelt amerikai televíziós csatornán, és mi mást adhatott volna elő, mint legismertebb slágerét, az Ai Se Eu Te Pego-t.

Ez az est azonban kivételesen nem róla, hanem az igazi latin sztárokról szólt.

Önmagáról elnevezett albuma eladásainak és a rádiós játszásoknak köszönhetően például a városi bachata sztárja, Prince Royce lett az Év Előadója. Miután 2011-ben megnyerte az Év Latin Felfedezettje díjat, Prince Royce képes volt lendületben maradni 2012-ben is: övé lett az Év Albuma, az Év Digitális Albuma, Trópusi Albuma és Trópusi Szóló Előadója elismerés is.

Prince Royce – eredeti nevén Geoffrey Rojas – a dalszerzők között is bizonyítani tudott, hiszen Corazón Sin Cara című slágere nyerte a trópusi dalok versenyét, és ez segítette őt a szóló trópusi előadó elismerés megszerzéséhez is.

Ha Prince Royce díjai egy album sikerét mutatják, akkor Don Omar győzelmei a specifikus daloknak köszönhetők, mint például a Lucenzo-val közösen készített Danza Kuduro és a lambada újragondolásaként ismert Taboo, ami számos díjat hozott a konyhára.

A tavalyi és Latin ritmusú rádiós dal kategóriájának győztese, a Danza Kuduro idém az Év Dala lett, de megkapta az énekes eseménynek járó elismerést, ahogy a legjobb digitális, és a legjobb Latin ritmusú dalnak járó trófeát is ez a muzsika kapta. A Taboo lett az év dala (a kategória győztesét a rádiós játszások és digitális eladások alapján hirdették ki), rádiós dala és Latin pop slágere.

Don Omart egyébként több ízben előadóként is elismerték.

A rock ikon Maná volt az egyetlen, akit alternatív együttesként figyelembe vettek a díjazásnál, a banda öt trófeát vihetett haza a duó vagy csapat kategóriában. Egyebek közt az Év Előadója, Latin Popdal Előadója, Latin pop albuma kategóriákban tüntették ki őket.

Hölgyek közül nem sokan kerültek a legjobbak közé, de azért ott volt például a veteránnak számító Shakira, aki négy díjat vihetett haza.

A reggaetón duó Wis­in & Yandelhárom trófeával gazdagodott.

-kiko-

 

[2012.04.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még