Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Halálos 13-as - Ezért rettegnek tőle az emberek!

Közzétéve: 2022. 04. 25. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 754 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vagy nem! Sokkalta inkább túlmisztifikálódott a 13-as szám. A 13-as kártya a tradícionális Tarotban, a halálkártya. A halált általában egy káoszban álló sötétségből kiemelkedő csontvázzal ábrázolják némi zöld növény társaságában.


A halál, bármilyen ijesztő is, nem jelenti azt, hogy mindennek vége. Minden okkult tudományban ez a kártya egy utazás újabb lépését és az újjászületést jelenti. A kabbalisták számára, akárcsak az alkimistáknál, vagy a sámánok szemében a csontváz a fizikai test halálát jelenti annak érdekében, hogy a lelki életük győzzön a fizikai lét felett. A halál mintegy sámánikus repülés a más világba, mely a fiataloknál a felnőtté válásra utal. A lélek a csontváztól kezdve alakul újjá. Az alkimistáknál jelenti azt is, hogy a káoszból egy letisztult és spirituális út válik ki.
 

Ismerd meg az összes Tarot lapot itt!


A halál így nem jelenti a végzetet, de mindenképpen egy új lépést jelent az újjászületés felé. Egy köztes állapotot, a halál és az újjászületés között. A léleknek ki kell találnia a káoszból. Ezt a káoszt igen különbözőképpen nevezik. A görög mitológiában, - mely jelrendszerére számos helyen támaszkodik a tarot szimbólumrendszer, - a halál pl. az acheroni folyó által kerül ábrázolásra, máshol a másvilág vagy a pokol jelöli. Sok szövegben a halált a hajós szóval írják, aki átvisz minket a folyón a túlvilágra.
 

Személyes Tarot elemzést szeretnél?


Vannak események, melyek mindenképpen a halál kártya befolyása alatt állnak: az istenek által minden végzet kontroll alatt áll és ez a természetes körforgás elkerülhetetlen velejárója.
 
Megjegyzés: ne feledjük, hogy több száz féle Tarot megjelenítés létezik, így a Halál is számos egyéb variációban tűnhet fel az egyes Tarot csomagokban. A képen a magyar eredetű, Két Ösvény csomag Halál lapja látható. A lap elkészülése során kifejezetten kerültük a csontváz és a kaszás, mint szimbólumok megjelenését. Egy sokkal élhetőbb, békésebb képet festettünk: a halál és a születés egyidejű megjelenítésével.

 

 

Forrás: Ezoterikus.hu