Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Március: az újjászületés hónapja

Közzétéve: 2013. 03. 19. Forrás: Hazatérés.net
Értékelés
Ez a cikk 4079 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Kiemelten erős energetikájú napokkal van tele az idei március, most minden az újjászületést, az új kezdeteket támogatja. Eljött végre a március - ez minden évben az a hónap, amikor visszavonhatatlanul beköszönt a tavasz, a látható világban, a természetben is újraindul az élet, megkezdődik egy új ciklus.

2013. márciusa azonban minden eddiginél erőteljesebb és felemelőbb energiákat tartogat számunkra. Miből is adódik össze ez az erőteljes hatás?

2012. decemberével lezárult a maszkulin energiák által uralt 13.000 éve tartó tudatossági korszak, és éppen a feminin energiák által uralt új ciklust kezdjük meg. Ez nem egyetlen naphoz köthető váltás, hanem egy finom, mégis egyre erősödő átmenet, ahogy a férfi energia lépésről lépésre átadja az irányítást a női energiának. A párkapcsolatokban, a nemiségünk megélésében, a szeretet és a szexualitás kifejezésében óriási változások zajlanak a színfalak mögött. A férfi energia fokozatosan elveszti korábbi "negatívnak minősített" minőségeit, az erőszakot, az elnyomást, mivel rátalál saját belső erejére, hatalmas kreatív, teremtő potenciáljára és nem lesz többé szüksége a női energiák elnyomására, letörésére. Ezzel párhuzamosan a női energia is elkezdi felfedezni saját belső erejét, ami a lágyságban, elfogadásban és a feltétel nélküli szeretetben rejlik, s képes lesz elengedni a korábbi, "hátulról jövő" manipulációit, keserűségét és bosszúszomját. Képes lesz átfényesedett önmaga mellé emelni szintén megtisztult társát, a férfit, aki elfoglalja méltó, királyi helyét ebben a magasabb szintű egységben. Ez a folyamat egyéni és kollektív szinten egyaránt zajlik, a női egyenjogúságot előmozdító társadalmi események, az erőszak megszüntetésére irányuló törekvések, valamint az átalakuló párkapcsolatok, a belső lelki és spirituális eszmények keresése a társkapcsolatokban egyaránt fémjelzik ezt a tendenciát.

Közben rengeteg régi energia, fájdalom és sérelem tör felszínre, amelyet ki-ki tudatossága szerint kezel és él meg. Nagyon fontossá válik, hogy folyamatosan oldjuk és gyógyítsuk ezeket a beakadásokat, blokkokat és lássunk túl a saját kis játszmáinkon, gyengeségeinken, mert csak így tudjuk átminősíteni önmagunkat, az életünket és a kapcsolatainkat.

A márciusi energiák azonban támogatják is ezt a mély szintű gyógyulást, az Egység felé vezető utunkat. Március 12-én a Mars és a Hold is belépett a Kos jegyébe, ami egy rendkívül erőteljes új kezdetet szimbolizál a férfi és a női energia számára egyaránt. A Mars a saját jegyében óriási lendülettel, impulzív, tüzes energiákkal ruház fel bennünket, és arra ösztönöz, hogy gyorsan és hatékonyan zárjunk le mindent az életünkben, ami már nem szolgálja a továbbhaladásunkat. A nagy kezdeteknél a lezárás ugyanilyen fontos: anélkül ugyanis nem tudunk elindulni, hogy az eddig gátló, hátráltató tényezőket fel nem oldottuk, el nem takarítottuk az utunkból. Emellé a férfias, aktív energia mellé csatlakozik a Hold lágy, nőies, mégis kitartó energiája, amely támogat bennünket az érzelmeink megélésében és megtisztításában, a belső stabilitásunk meglelésében, miközben aktívan takarítjuk ki az életünket.

Ezt a folyamatot erősíti és támogatja a 3-as szám rezgése, amely különös erővel érvényesül a kulcsdátumokon: 2013.03.03-án, 2013. 03. 13-án és 2013.03.23-án. A 3-as számhoz kapcsolódó minőségek: érzelmek, öröm, kreativitás, szépség, önkifejezés, a dualitáson túl meglelt új egység (1+2=3), az ellentétek szintézise, test-lélek-szellem hármas egysége, művészet, kommunikáció, önértékelés, szexualitás, teremtő erő, kundalini energia.

A kreativitásunk, a kapcsolataink, a saját nemiségünk most kiemelt fókuszt kap - a hónap folyamán nagyon sok szempontból a kettes csakra minőségeivel dolgozunk. Ebben a hónapban mély bepillantást kaphatunk abba, hogyan, milyen szinten éljük meg a teremtő energiáinkat, romboló vagy építő módon, másokat kihasználva és manipulálva vagy a másokkal való örömteli egységre, a közös teremtésre összpontosítva. Ez nemcsak a párkapcsolatokra, tágabb értelemben minden kapcsolatra igaz. Megérthetjük, hol akasztjuk meg a teremtő energiáink áramlását, hol blokkoljuk a saját végtelen kreatív áramlatunkat. Ebben a hónapban megmutatkozik nagyon sok olyan beakadás és ellenállás, amit mi magunk hoztunk létre az isteni energia korlátozására, ugyanakkor szeretettel, elfogadással és az önértékelésünk javításával képesek lehetünk ezek meggyógyítására.

A cikk folytatását itt találod!

Forrás: Hazatérés.net