Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Tessék levegőt venni!

Közzétéve: 2008. 12. 24. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 5623 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A levegővétel egész életünk kísérője. Általa létezünk és működünk. Azért, hogy a jövőben is jól működő légzéssel rendelkezzünk, érdemes néha időt szakítani rá...
...hogy megtanuljunk jobban lélegezni. Gyakrabban nagy levegőt venni és mélyen beszívni a friss levegőt a természetben.

Tessék most nagy levegőt venni és kilélegezni! Tegyük ezt a folyamatot tudatossá! Érezzük át, hogy mi az, amit az év 365 napján 23.000x elvégzünk, minden percben pontosan 16x. Mindig, mindenhol, automatikusan, mégis gyakran elfelejtjük, mennyire fontos is ez a működés a testünknek. Pedig gyakran beszélünk róla, pl. futás után, hogy alig kapunk levegőt, vagy munka közben akarunk egy kis levegőt kapni végre.

De ki gondolkozna el végtére is egy ilyen banális dolgon, amit tényleg tudattalanul is elvégzünk? Már az első biológia órán megtudtuk, hogy az agyunk oxigént kap a légzés során, mely az egész szervezet számára fontos, és hogy a kilégzés során a felesleges széndioxidot bocsájtjuk ki újra a levegőbe. Azonban a légzés ennél sokkal többet is tud.

Sok ősi kultúrában a légzés nem csak a testi folyamatot jelenti, hanem a lelket, az energiát, az életet és az életerőt is. Ennek a hatalomnak sok keleti tudomány hódol, mint pl. a jóga is, a tantra vagy a qigong. A nyugati kultúra azonban alig vette figyelembe eme létfontosságú folyamat fontosságát.
A légzés sem történik csak úgy a testünk által. Befolyásolja a testi- lelki állapotunk, akár egy szeizmográf, mely megmutatja, hogyan élünk.

Ha stresszelünk, felületesen lélegzünk, kis légzési szünetekkel, vagy akár gyakorta lélegzetvisszafojtva tesszük rendszertelenné a légzésünket, és ez az alkotókészségünket is jelentősen lecsökkenti, gátolja a szervek oxigénellátottságát, fejfájáshoz, vérkeringési- és alvászavarokhoz vezethet. Röviden összefoglalva: igenis vegyél néha nagy levegőt, hogy a tested és a lelked ismét harmóniában találkozhasson össze!
Forrás: Ezoterikus.hu