szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb Székelyföld feliratú táblát helyezett el a Kovászna megyei tanács vezetősége a megye határában, miután tavaly augusztusban a román hatóságok eltávolítottak egy ugyanilyen táblát.

Csütörtökön a Kovászna és Brassó megye határánál lévő Nagyajtán (Aita Mare) helyezték el a Székelyföld-táblát, amelyből az önkormányzat összesen hetet szereltetne fel az országút mentén. Ezek egy székely kaput ábrázolnak Székelyföld felirattal.

A felirat három - román, magyar és angol - nyelven olvasható. Demeter János, az önkormányzat elnöke elmondta: a táblákkal pusztán arra akarják felhívni a turisták figyelmét, hogy Romániában van egy olyan szép és sajátos vidék, mint a Székelyföld, amelyet érdemes meglátogatni.

A megyei önkormányzat már tavaly nyáron elhelyezett egy ugyanilyen táblát, de azt a román hatóságok eltávolították arra hivatkozva, hogy túlságosan közel helyezték el az országúthoz.

MTI Világ

Újabb székelyföldi táblaügy

Eltávolították hétfőn reggel a román hatóságok a Székelyföld határát jelző tájékoztató táblát arra hivatkozva, hogy túl közel helyezték el azt az országúthoz - jelentették román hírforrások.

MTI Világ

A Székelyföld területi autonómiájáért szálltak síkra Agyagfalván

Minden gazdasági és kulturális feltétel adott Székelyföld területi autonómiájához, amelyet a romániai magyarság nem az ott élő románok ellen, hanem velük együtt akar megvalósítani - hangsúlyozta vasárnap Agyagfalván Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.