Sport

2014.03.19. 11:20

Ajkai és veszprémi karate érmek

Sárváron rendezték meg a 13. Sárvár kupa nyílt korosztályos és felnőtt ippon shobu karate országos bajnokságot. A versenyen huszonnyolc klub 212 versenyzője mutatta be formagyakorlatát, vagy lépett szőnyegre küzdelemben.

Novothny Ottó

Az Ajkai Sun-Dome SE színeit tizenhárman képviselték a különböző korosztályokban. Remekül teljesítettek, hiszen összességében két aranyérmet, három második helyet és három bronzérmet gyűjtöttek össze.

Az ajkaiak közül a gyerekeknél Németh Balázs második helyre küzdötte fel magát. Papp Lilliána a legjobb nyolcig jutott mindkét szakágban, csakúgy, mint Morvai Szabolcs és Horváth Martin. Kálmán László viszont a dobogó második fokára léphetett fel a küzdők között, Szalay Berta még eggyel feljebb állhatott, aranyérmet nyert, formagyakorlatával pedig bronzot. Loránd Attila nyolc közé jutott, Kovács Marcell a kadet korcsoport küzdelmeinek a végén első helyen zárt. Fábián Elisa juniorban ezüstöt érdemelt ki, majd a felnőttek között Takács Helgával a harmadik helyet szerezte meg. A felnőtteknél Horváth Dániel és Férheczli Dávid nyolcig léptek előre, Takács András ugyanitt a harmadik helyre ért be.

Fuit Vilmos (középen) valamennyi ellenfelét felülmúlva szerezte meg az országos bajnoki címet (Fotó: Veszprémi Shotokan KC)

A Veszprémi Shotokan Karate Club képviseletében négyen neveztek a sárvári eseményre. A gyerekeknél Bartos Bontia Kíra a küzdelmek végén négy nyertes meccs után vehette át aranyérmét. Bácskai Ádám a nyolc között nyújthatott kezet legyőzőjének. Vasas Bendegúz a kadettok között szoros meccsen kapott ki.

Edzőjük Fuit Vilmos a felnőtt küzdőknél valamennyi ellenfelét felülmúlva szerezte meg az országos bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!