Sport

2014.03.20. 13:29

Zángó Drift Team: újjávarázsolt autó a szezonkezdetre

A Zángó Drift Team remek teljesítményt nyújtott tavaly, látványosan autóztak minden egyes versenyen, fejben és összpontosításban kiválóra vizsgáztak. Idén először az AMTS Gymkhana’14 versenyén mutatkozik be idősebb Zángó Zoltán.

Káldor András

Ahogyan már hatodik éve hagyományosan megszokhatták a gymkhana versenyek résztvevői, idén is velük indul az autósport szezon. A legendás Ken Block által híressé tett autós sportágban a résztvevők képességei, ügyessége legalább annyit számít, mint az autó teljesítménye. A Gymkhana’14-et, az Országos Bajnokság 1. fordulóját az Autó, Motor Nemzetközi Tuning Show keretében a Hungexpo területén, az „A” pavilon melletti kültéri pályán rendezik péntektől vasárnapig. A színvonalas, nemzetközi viadalon városunkat idősebb Zángó Zoltán képviseli immár a profi kategóriában. A téli felkészülés alatt az öreg E36-os BMW, 4000 V8-as motorja kapott egy Jaguár vizes kompresszor feltöltőt, amivel már 430 lóerőt teljesít, ezért a csapat bízik abban, hogy, hogy ezzel a teljesítménnyel már a profi Drift Bajnokság küzdelmeiben is fel tudja venni a kesztyűt a riválisokkal szemben.

– Ez ugyan nem a mi szakágunk, de az autó éles tesztelésére mindenképpen alkalmas a Drift versenyidény előtt. Gymkhanában csak ezen az egy versenyen indulok, mert a költségvetéshez képest sajnos nagyon feszített a program. A fő cél, hogy az április 12-13-án megrendezésre kerülő Sebességfesztiválra legyen készen az autó, az lesz majd az igazi fokmérő. A drift bajnokságban az idén már 4 fehérvári pilóta indul, ebből hárman a Zángó Drift Team SE. színeiben! - fogalmazott a tavalyi szezonban berobbanó pilóta, aki a 2013-as Drift Street OB. összetettben az első helyen végzett.

Címkék#drift#BMW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!