Sport

2014.03.22. 20:01

Harmadszor is a Körmend nyerte a vasi "El Clásicot"

Ebben a szezonban a legszorosabb meccsét játszotta a két vasi élcsapat, amelyen csak idegtépő végjáték után tudta megőrizni a szombathelyiek elleni veretlenségét a Körmend. Több kiemelkedő egyéni teljesítményt is láthattunk mindkét oldalról egy kiélezett, élvezetes találkozón.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Falco - Trend Optika KC Szombathely 86–82 (16–19, 21–12, 19–25, 30–26)
Körmend, 1400 néző V: Benczur, Farkas, Balog
KÖRMEND: WISSEH 21, EL-AMIN 20/3, FERENCZ 11/9, Farkas 5, RAKOCSEVICS 24
Csere: Grebenár 2, Sonyák, Kutasi 3/3, Sömenek, Doktor
Vezetőedző: Hencsey Tamás

FALCO: Vlahovic 9/3, Simon, PERL 14, MITCHELL 17/6, Szabó 5
Csere: Váradi 5, Zagorac 10, WILL 22/18, Bazsó
Vezetőedző: Andjelko Mandic

Az eredmény alakulása. 5. p.: 6-12. 7. p.: 10-17. 14. p.: 22-25. 19. p.: 34-27. 24. p.: 44-46. 30. p.: 54-51. 33. p.: 59-63. 38. p.: 73-72.

Kipontozódott: Rakocsevics 40. p., illetve Zagorac 38. p., Váradi 40. p., Will 40. p.

A körmendi klub ezen a napon jelentette be, hogy további két évre elkötelezte magát a csapathoz a súlyos vesesérülése előtt meghatározó teljesítményt nyújtó Török Rolland, aki csak külföldre távozhat, ha megfelelő ajánlatot kap. A montenegrói center, Zsarko Rakocsevicset abból az alkalomból köszöntötték, hogy az egyik internetes szakportál szavazásán a voksok több mint felét megszerezve a hazai alapszakasz legjobb játékosává választották, nem érdemtelenül.

Összeszedettebben, taktikusabban kezdett a Falco, meg is lett az eredménye. Gyorsan hét pontra nőtt a vendégelőny. Perl Zoltán ismét igazolta, hogy fiatalon is klasszis teljesítményre képes, de Mitchell is ponterősnek bizonyult. Cserékkel operált a Körmend, és a negyed végére háromra szűkítette a különbséget. A második negyedben azonban újra elhúzott a szervezettebben védekező és támadó vendégcsapat. Aztán feljavult a hazai védekezés, és egy 9-0-s rohammal fordított a Körmend. El-Amin és Wisseh is feljavult, Ferencz első triplája pedig már nyolc pontos hazai fórt eredményezett, amiből hat marad a félidőre.

A szünet után Will két hármasával felzárkózott a Falco, Perl zsákolt és már csak egy volt közte. Will harmadik triplája után vendégvezetésnél kért időt Hencsey Tamás. Rakocsevics pontjaival tartotta az egál körüli eredményt a Körmend, majd El-Amin talált be távolról, és újra hazi előny állt a táblán, de éppen ő kapkodta el az utolsó támadást, amiből a Falco Zagorac révén dudaszóra egyenlíteni tudott. Jött a negyedik negyed, amelyben Will már a hatodik hármasát is elsüllyesztette, mégis a hazaiak szereztek 30 pontot, jobban bírták idegekkel a végjátékot. A 38. percben Váradi kosarával még eggyel ment a Falco, de Rakocsevics és Wisseh rendre betalált, mínusz hatnál Vlahovic és Szabó is hibázott, így hiába kapaszkodtak a vendégek, a Körmend ismét behúzta a vasi rangadót, amelyen életében először a felnőtt csapatban mutatkozhatott be a 16 éves körmendi tehetség, Doktor Péter.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – igazi vasi El Classico volt! Brusztolós, kemény játékkal. Mindkét csapatnál sok volt a hiba, de a győzelem mellett annak is örülök, hogy jobban védekeztünk, mint legutóbb Szegeden. Köszönjük a szurkolóink biztatását!

Andjelko Mandic: –Gratulálok a Körmendnek, kicsivel jobbak és szerencsésebbek is voltak, mint mi. A legnagyobb baj a 16 eladott labdánk volt. A küzdés, az akarás meg volt, ezzel elégedett vagyok, de a végén volt néhány hibánk, ami döntőnek bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!