Tapolca

2014.03.22. 13:45

Tapolcai Egészségnap huszadszor

A Csermák József Rendezvénycsarnokban szombaton immár huszadik alkalommal rendezték meg az Egészségnapot, amelynek ezúttal Katus Attila volt a nap sztárvendége.

Tóth B. Zsuzsa

Az eseményre most is már délelőtt megtelt a csarnok, a kisgyermekes szülők az egész küzdőteret elfoglalták a babaruha börzén. Amíg a szülők a használt ruhák és játékok között válogattak, a kicsiket légvár, csúszda, lufibohóc, arcfestő várta. Az épület kisebb helyiségeinek mindegyikébe beköltözött egy-egy szakember, volt véradási lehetőség, gyerekrajz elemzés, jóga kismamáknak is, előadás az önismeretről és önmegvalósításról, az emberi energiák titkairól. A folyosón bio ételek és italok, pogácsák, fasirtok, sütemények, mézek, aszalványok, lekvárok kóstolására nyílt lehetőség, volt aurafotózás és szellemi csontkovács várta az érdeklődőket, akik egész nap folyamatosan sorbanálltak.

A tapolcai Egészségnapon sokféle finom biofalat is várta az érdeklődőket. A képen Pál Zsuzsa és Erika a kis Zsófival együtt kóstolja a bio ételeket (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Az egészségnapon szokás szerint számtalan szolgáltatást kínáltak ingyenesen, aki akart, arteriográfos érállapot mérésen vehetett részt, amely az országban egyedüleálló, de az aktívabbak zumbázhattak, kipróbálhatták a TRX-et, és az új mozgásformát, a futópados walkenergie-t. Volt boot camp, alakformáló aerobic Katus Attilával, és cup song. Sok érdeklődőt vonzott a hot iron, a szauna, a grafológiai elemzés. Mások frissítő masszázson, spinracingen és spinningen vettek részt,  elsősegélynyújtás iránt érdeklődők pedig megtanulhatták az újraélesztést a félautomata defibrillátorral. Kiderült, mi is az a reflaxációs masszázs, a gerincgenerál, valamint, hogy melyek a paleolit táplálkozás kritériumai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!