Jégkorong

2014.03.24. 18:35

A bajnok U18-asok sokat tanultak a sűrű szezonban

Székesfehérvár - Magabiztosan nyerte az első alkalommal kiírt EBJL négyes döntőjét az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as együttese. A fehérvári ifjak feltették a koronát egész éves teljesítményükre.

Bobory Balázs

Szegény MAC Budapest, éppen akkor kapott ki zsinórban négyszer az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapatától, amikor medálokért, konkrétabban az aranyért ment a harc. A fehérvári ifi előbb a hazai bajnoki döntőben söpörte ki a fővárosiakat, majd az EBJL négyes döntőjének első mérkőzésén is 5-2-re nyert az Akadémia. A kék-fehérek aztán az Olimpija Ljubljanát és az LA Starst is magabiztosan verték, így sikerült elhódítani az első alkalommal megrendezett osztrák bázisú EBJL díszes trófeáját.

- Az alapszakasz eredményei után talán tényleg nem mi voltunk a Final Four legnagyobb esélyesei, de azért bíztunk benne, hogy hazai környezetben, a maximumot nyújtva sikerül az első helyen végezni - mondta Énekes Lajos, aki Kóger István vezetőedzővel dolgozik a korosztály mellett. Az egész liga ismeretlen terepnek számított, hiszen először rendezte meg az EBEL. Az már az elején kiderült, hogy nem tartozunk a gyengébb csapatok közé, de az alapszakasz során elkaptak minket néhányszor, és nem csak azok, akik a fináléba jutottak.

Úgy tűnik, az Akadémia márciusra hegyezte ki a formáját, hiszen a magyar bajnoki döntőben sikerült 3-0-ra verni az EBJL alapszakaszának győztesét, a MAC Budapestet.

- Úgy kalkuláltunk, hogy a négyes döntőben is a magyar rivális lesz a legnehezebb ellenfél - folytatta Énekes. Azt hiszem, ez a várakozásunk nem volt alaptalan, de az éremcsaták során megmutattuk, hogy a miénk már nem az a csapat, amelyikkel az alapszakaszban találkozott a MAC, sokat dolgoztunk, fejlődtünk. A Ljubljana ellen is jól játszottunk, az LA Starsszal szemben pedig végig fegyelmezett, de igazi örömhokit mutattunk be.

 

Nagy öröm, hogy az Akadémia fiataljai eredményesek, és szállítják az első helyeket, de a legfontosabb mégis az, hogy ebből mikor és mennyit profitál majd a felnőtt csapat. Az biztos, hogy páratlan lehetőség az ifjak számára a nemzetközi szereplés.

- Fantasztikus, hogy tavaly elindulhatott ez a liga, az EBEL elképesztő pontossággal, a csapatok, a különböző korosztályok óhajainak megfelelve rendezte meg a bajnokságot. A csapatunk rengeteg meccset játszott, sokat utazott, de sok tapasztalatot is szerzett. Tehetségek terén jól állunk, a srácok nagyot léphetnek előre a nemzetközi liga segítségével, de a magyar hokiban nem lesz könnyű dolguk. Nagy lépcsőket kell megmászni, ez több hokisnak sikerülhet, de lesz aki megbotlik. Jókora szerencse is kell, hogy valaki felnőtt szinten is meghatározó játékos legyen - zárta szavait Énekes Lajos.

Az U18-asok nem pihenhetnek, hiszen áprilisban Fehérváron világbajnokságon lépnek jégre, amelyre jövő héten kezdődik a felkészülés.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!