Szombathelyi kosárlabda

2014.03.25. 10:20

Szegeden a Falco

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárlabda-bajnokság alsóházi középszakaszának 7. fordulójában szerdán (18.00) a Szeged látja vendégül a Falco-Trend Optika KC Szombathelyt.

Tóth Gábor

A Szeged vereséggel kezdte az alsóházi középszakaszt, ám ezután három meccset nyert meg, végül az előző játéknapon a Pécs vendégeként bukott el. A Falco viszont a győztes rajt után zsinórban három vereséget tudhat maga mögött. Legutóbb megyei derbit vesztett Körmenden. A szombathelyi gárda lecsúszott a hét csapatot felvonultató alsóházi tabella 5. helyére, csak 9 győzelmet számlál. Míg a soros ellenfél már 11 sikert jegyez, feltornázta magát a 4. helyre. Ha a Falco kikap közvetlen riválisától, akkor nehéz helyzetbe kerül.

- Az érdekes, furcsa sorolásunk miatt a Körmend ellen egy négy idegenbeli mérkőzésből álló nehéz sorozatba kezdtünk bele -fogalmazott Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Igaz, hogy zsinórban három vereség van mögöttünk, de azt azért nem mondanám, hogy kilátástalan a játékunk. A Jászberény és a Körmend ellen sem teljesítettünk rosszul, csak egy kicsi hiányzott a sikerhez, és szerencsénk sem volt. Szegeden viszont nem szabad hibáznunk. Nem lesz könnyű dolgunk, de szerintem van esélyünk. Ellenfelünk masszív, rutinos csapat, jól dob távolról, erős a palánk alatt, de szűk kerettel rendelkezik, kicsi rotációval dolgozik. Oda kell figyelnünk a védekezésre és javítanunk kell a támadójátékunkon, a dobóteljesítményünkön. Timberlake még nem épült fel a combhúzódásából, mindenki más bevethető.

A Falco már kedden délután útra kelt, az éjszakát Szegeden töltötte, a mérkőzés előtt pedig edz egyet egy gimnáziumi tornateremben. Csütörtökön és pénteken Szolnokon tréningezik a szombathelyi csapat, majd péntek este átteszi Nyíregyházára a székhelyét. A szombati NYKK-meccs előtt a nyíregyházi főiskolán van lehetőség edzésre.

Kapcsolódó cikk:

Harmadszor is a Körmend nyerte a vasi "El Clásicot"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!