Hírek

2014.04.03. 14:45

A szép állapotú veterán autók értékesek, mindenki megcsodálja őket

Székesfehérvár - A város oldtimer járműveinek egy része is felvonult a palotavárosi tavaknál rendezett fesztiválon. A szépséges járgányokat sokan megcsodálták.

Miskei Anita

Az Ikarus 31-esnek nagy sikere volt, kipróbálta Supliczné Mária és unokája, Török Zétény is  (Fotó: Lovász Lilla)

Az elmúlt hétvégén az Alba Regia Veteránjármű Egyesület bemutatta tagjainak gépjármű csodáit. Az egyesület célja, hogy a gyönyörű oldtimereket az érdeklődők megismerjék, s a tagok igazi klubot működtetve gyakran összejöjjenek, segítsék, támogassák egymást. Sőt, a rendezvényeken közösen mutassák meg gyűjteményük darabjait. Az egyesület tagjai minden szép veterán járművet örömmel fogadnak, a paletta pedig igazán széles, az Ikarus busztól a Mercedeseken át sok veterán járgány megtalálható. Mára egyre többen becsülik meg a 30 50 éves autókat, restaurálják, s a korhű darabokat OT s rendszámmal szerelik fel, ezzel bizonyítva, a jármű eredeti állapotú.

Ráadásul ezek a járművek sokat érnek, az igazán szép állapotú, ritka példányok többe kerülnek, mint a mai modern autók. A veterán járgányok kedvelői egyébként úgy tartják, ezekben az autókban még van anyag , érzelem, stílus, emiatt kedvelik őket. A rajongói tábor pedig egyre bővül, ahogyan a gyűjtők köre is. A város veteránjármű egyesülete is mind több tagot és autót számlál. Rendszeres találkozóikra egyre többen látogatnak el.

A restaurálásnál egyébként tanácsokkal is szolgálhatnak, különösen akkor, ha az újdonsült gyűjtők OT -s rendszámot is szeretnének. Hiszen a vizsgáztatók szemében a korhű állapot, az eredeti stílusjegyek nélkül egy jármű nem érdemli meg a kitüntető veterán címet.

Az elmúlt hétvégén sokan összejöttek, az egyik legnagyobb sikere annak az Ikarus 31-esnek volt, mely egyedüli darab az országban. Maroshegyi tulajdonosai, a Fung fiúk nagyon büszkék a járműre, amit maguk újítottak fel, s meg is becsülik azt.

De sokan felvonultatták járműveiket, ami nem csoda, hiszen a tavaszi idő épp ideális volt, hogy az idáig téli pihenőjét töltő veterán autók megtegyék első útjukat, mosolyra késztetve a városlakókat, s az autók kedvelőit.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!