Sport

2014.04.08. 13:15

Sakk: Szabó Krisztiánék a Top-ligában

Székesfehérvár - Az Alba Regia SC sakkozója, Szabó Krisztián (2545 Élő-pontszám) nagymester vezetésével a Grasse Echecs csapata megnyerte az első osztályú francia csapatbajnokságot, s feljutott a Top 12-be.

Matók János

- Szombaton a Grenoble csapatát győztük le 5-3-as arányban. Én kicsivel több, mint öt órás partiban döntetlent játszottam az éltáblán egy 2355 Élő-pontszámmal rendelkező francia mesterrel. A parti során végig úgy éreztem, hogy egy picit jobban állok, de elég nehéz volt érvényesíteni minimális előnyöm, ő pedig szívós volt, és valahogy mindig kicsúszott a karmaim közül. Vasárnap pedig az Annemasse együttesét győztük le biztosan 6,5-1,5 arányban, így megnyertük a bajnokságot a szintén nagyon erős Monaco előtt. Én sötét színnel legyőztem a 2344 Élő-pontszámos Charles Lamoureux francia mestert. Nagyon örülök az eredménynek, főleg azért, mert csapatommal bajnokok lettünk, ráadásul az egyéni eredményem is kimagasló volt. Már két éve játszom ennél a csapatnál, és még egyetlen játszmát sem vesztettem, sőt, hetet megnyertem, így komoly Élő-pont pluszban is zártam. Újabb hatalmas megtiszteltetés is ért azóta, ugyanis meghívást kaptam a májusban megrendezendő Mitropa-kupára, a felnőtt csapat Közép-európa bajnokságra, ahol a magyar válogatott tagjaként képviselhetem majd hazámat - mondta boldogan a 2545 Élőpontszámmal rendelkező nagymester, Szabó Krisztián.

Szabó Krisztián a győzelem jelét mutatja a 2. meccs után (Fotó: Internet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!