Szombathelyi kosárlabda

2014.04.08. 14:20

Győznie kell a Falcónak a Jászberény ellen

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság alsóházi középszakaszának a 11. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely a nagy rivális Jászberényt fogadja szerdán 18.30-kor.

Tóth Gábor

A Falco az alsóházi tabella 5. helyéről fut neki a szerdai mérkőzésnek, míg a Jászberény a 6. a rangsorban. Mind a két gárda tíz győzelmet számlál – igaz, a vendég egy meccsel többet játszott. Az a csapat amelyik a 6. helyen végez, kénytelen lesz osztályozót játszani a bentmaradásért. Ezt az osztályozót szeretné elkerülni a Falco és a Jászberény is. Amelyik csapat nyer, az komoly lépéselőnybe kerül riválisával szemben. A Falco egy ötmeccses vereségi sorozatot zárt le szombaton a ZTE idegenbeli legyőzésével. A Jászberény zsinórban három fiaskót tudhat maga mögött – és idegenben amúgy sem túl acélos. Az alsóház 4. játéknapján a Falco érdekes körülmények között, egy ponttal kapott ki Jászberényben (87-86). Óvott is a vasi klub, ám az óvást elutasították.

– Remélem, hogy ZTE elleni győzelemmel visszataláltunk a helyes útra, és nem lesz gond sem a játékunkkal, sem az önbizalmunkkal – fogalmazott Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Ha azt játsszuk a Berény ellen, amit tudunk, ha csapatként tesszük a dolgunkat, ha az első perctől az utolsóig küzdünk, akkor nem lehet baj. Feszült hangulatú, agresszív meccsre számítok, hiszen ellenfelünknek is kell a győzelem. Ráadásul a Berény minőségi honosított játékosokkal, kiváló légiósokkal rendelkezik. Vagyis nem lesz könnyű dolgunk. De hazai pályán győznünk kell! Vlahovics még sérült, kihagyja a meccset.

Kapcsolódó hír:

A vasiak óriási csatában győzték le a ZTE KK-t

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!