Sport

2014.04.09. 15:35

Dévai Boglárka a junior győztes

Az elmúlt hétvégén a felnőtt I. osztályú csapatbajnokságon és a Matolay Elek nemzetközi emlékversenyen szerepeltek a Delfin SI SE női tornászai. A legsikeresebben az ifjúsági korú Dévai Boglárka.

Horváth Erika

A női felnőtt I. osztályú csapatbajnokság 1. fordulójában a szombathelyiek kénytelenek voltak nélkülözni legjobbjukat, a sérült Csillag Tündét. A Tóth Boglárka, Dévai Boglárka, Székely Dóra, Farkas Dorottya, Németh Boglárka (edzőik: Vizer Erzsébet, Rácz Gábor, Hüll Tamás, Timár-Kiss Nóra) összetételű együttes 182,850 ponttal harmadik lett a Békéscsaba (187,20) és a Postás (186,325) mögött.

Az érmeket Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója (középen) adta át. Balról Dévai Boglárka, jobbról Székely Dóra. Fotó: Delfin SI SE

A huszadik alkalommal megrendezett, 11 ország közel száz tornászát felvonultató Matolay Elek emlékversenyen három korosztályban hirdettek eredményt. A felnőtteknél egyéni összetettben Tóth Boglárka hetedik lett; felemás korláton és gerendán tudta beverekedni magát a fináléba, mindkét szeren nyolcadik helyen zárt. Idén először a junioroknál szombathelyi győztest avattak: az 1999-ben született Dévai Boglárka hat nemzet versenyzőit utasította maga mögé. Ugyanebben a korosztályban Székely Dóra az előkelő hatodik helyen végzett. A szerenkénti döntők során Dévai Bogi az ugrást megnyerte (13,137), felemás korláton (11,325) és gerendán (11,750) bronzérmet akasztottak a nyakába, talajon (12,650) ötödikként zárt. Székely Dóra gerendán (12,025) ezüstérmet szerzett, ugráson (12,725) hatodik, talajon (12,250) hetedik lett.

A Matolay emlékverseny után Draskóczy Imre női szövetségi kapitány kihirdette a májusi, szófiai Európa-bajnokságra utazó junior csapatot, amelynek Dévai Boglárka és Székely Dóra is tagja lett. A felnőtteknél a vasárnapi szerbajnokság után lesz csapathirdetés; a Delfin SE-ből Csillag Tünde és Tóth Boglárka pályázik a repülőjegyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!