Sport

2014.04.09. 13:05

Röplabda: A sümegi csapat nyolcadik lett

Fennállása legjobb eredményét érte el a Sümegi RE NB I-es férfi röplabda együttese, amely a nyolcadik helyen zárt az elsőosztályú bajnokságban.

Napló sport

Elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen a helyzetünkhöz képest nagyot léptünk előre – kezdte Kaposiné Tróbert Mária, a Sümegi RE elnöke. – Szerintem már az óriási büszkeség, hogy egy ilyen kisvárosnak, mint Sümeg, élvonalbeli alakulata van és az nem a pofozógépek közé tartozik.

A sümegi röplabdások fennállásuk legjobb eredményét könyvelhették el a nyolcadik helyezéssel (Fotó: Penovác Károly)

A csapat az évet Kaposi Tamás játékos-edzővel kezdte el, aztán időközben megállapodtak Mészáros Péterrel, aki Kaposvárról átjárva irányította a gyakorlásokat. A szezon végén aztán újra Kaposi Tamás lett a megbízott szakvezető, anyagi gondok miatt.

– Félreértés ne essék, mi maximálisan elégedettek vagyunk Mészáros Péter munkájával. Azért váltunk meg tőle, mert egyszerűen a forrásaink kimerültek és képtelenek voltunk tovább finanszírozni az útiköltségét. Mivel nem főállású edzőként dolgozott nálunk, ezért kénytelen volt ingázni, ami nagyon megterhelte a büdzsénket. A jövőben mindenképpen olyan szakembert szeretnénk majd leigazolni, aki Sümegen, vagy a városhoz közel él, hogy ne kerüljünk hasonló helyzetbe – magyarázta a klubvezető.

Az egyesület első emberétől megtudtuk, a következő évadban is legalább a legjobb nyolc közé jutás lesz a céljuk. Szeretnék, ha szeptembertől december közepéig újra csatlakozna a társasághoz Mészáros Dömötör is. Az egykori válogatott játékos mentalitása, hozzáállása mindenkit magával ragadott Sümegen, igazi vezéregyénisége volt a csapatnak, és nagy szeretettel várják vissza Libanonból.

Hogy a SRE jó úton halad, azt mi sem bizonyítja jobban, négy röplabdása is meghívást kapott a korosztályos válogatottba. Kiss Dániel a junioroknál, Madár Máté az ifjúságiaknál, Hajós Elemér és Illés Tamás pedig a serdülőknél kapott szereplési lehetőséget.

Az elnök ehhez kapcsolódóan hozzátette, hosszútávú tervük az, hogy együtt tudják tartani a tehetséges fiatalokat és saját nevelésű játékosokkal küzdjenek az NB I-ben.

 

Három csapat is döntőbe kerülhet

A Sümegi RE utánpótlás alakulatai is évről, évre meggyőzően szerepelnek. Az idén három korcsoport is nagyon közel áll az országos döntőhöz, vagyis a legjobb hathoz. Sőt az ifi korosztály már be is biztosította helyét a fináléban. A serdülők jelenleg második helyen állnak az elődöntős csoportjukban, s ha az utolsó tornán sem szerepelnek ennél rosszabbul, akkor döntőzhetnek ők is. Akárcsak a juniorok, akik vezetik az elődöntős társaságot és a hátralévő tornán be is biztosíthatják helyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!