Kézilabda

2014.04.11. 14:10

A Fehérvár KC a dán Team Esbjerget fogadja az EHF-kupában

A múlt szombati, dániai összecsapást hatalmas bravúrral, 25-24-re nyerte az FKC. A hölgykoszorú szombaton este 20 órakor, hazai pályán harcolhatja ki a döntőbe jutást.

Horog László

A telt ház és remek hangulat garantált. A fehérvári kézilabda nagy napja lesz a szombat, ugyanis a Fehérvár KC története során másodszor juthat rangos, nemzetközi kupa fináléjába. Kilenc évvel ezelőtt nem pusztán ott volt, a Győr ellenében diadalmaskodott is az EHF-ben. Ezúttal ennyire nem szaladnak előre a koronázó városiak, csak az elődöntő szombat esti visszavágójával foglalkoznak.

- Mindenkit intenék attól, hogy lefutottnak vélje a párharcot. A dániai, egygólos sikerünk hatalmas győzelem volt, ám ezzel a dolog még nem dőlt el. A két gárda hasonló játékerőt képvisel. Természetesen nagyon bízom a győzelemben és a döntőbe jutásban, de nagyon óvatosnak kell lennünk. Az Esbjerg remekül szerepel hazája bajnokságában, szerdán története során először bejutott az elődöntőbe, ahol a Viborggal találkozik majd - jegyezte meg a vendéglátók klubmenedzsere, Kynsburg Zoltán.

Kiss Éva kapus a szezon szinte valamennyi meccsén remekelt. Ezúttal is bravúrokat várnak tőle (Fotó: Tósoki Attila)

Szavait alátámasztandó, elkezdte sorolni, milyen nevek alkotják a skandináv együttest. Kapusuk, a norvég Grimsbö kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok és három szoros Európa-bajnok, a Byasen játékosaként 2005-ben már szerepelt az akkoriban Cornexi-Alcoa néven futó egylet ellen, EHF-kupa mérkőzéseken. A másik kapus, Sando a norvég B-válagatott meghatározója. A svéd nemzeti együttes irányítója, Ahlm Eb-ezüstérmes, a Viborggal BL-győztes, az idei kupasorozat eddigi hét mérkőzésén 45 gólt lőtt. A holland balátlövő, Polman 21 meccsen 152 találattal a dán bajnokság alapszakaszának gólkirálynője. A jobbszélső, dán Kviesgaard vb-bronzérmes, a 2010-es Eb-n beválasztották az Allstar-csapatba. Az irányító-átlövő, Grigel 17 évesen, minden idők negye-dik legfiatalabb újoncaként mutatkozott be a dánok nemzeti együttesében, amit azóta is erősít. A lista nem teljes, de jól érzékelteti: nem akárkik pattogtatnak a Team Esbjergben. Persze, félelemre nincs ok, hiszen az KFC-ben is nemzetközi szintű klasszisok szerepelnek, az idegenbeli diadal nem a véletlen műve volt

- Múlt szombaton zavartan kezdtünk, a hazaiak elléptek 6-2-re. Aztán rendeztük a sorokat, a folytatásban nagyon koncentráltan kézilabdáztunk, megérmelten győztünk. Bízom abban, hogy itthon is nyerünk, s ott leszünk a fináléban - közölte az északon remeklő, hét gót szerző jobbátlövő, Herr Anita.

A kapus, Kiss Éva is optimistán várja a visszavágót.

- Fontos, hogy előnnyel várhatjuk az ellenfelet. Nem titkolom, nagyon szeretnék döntőt vívni a lányokkal. Ott vagyunk az álmok kapujában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!