Sport

2014.04.12. 12:03

Vár még rájuk feladat

Zalai szempontból csendes lesz a hétvége, ha a kosárlabdáról van szó, hiszen a két élvonalbeli csapatnak nem lesz mérkőzése.

Kerkai Attila

Egy pillanatra tehát érdemes megállni, s néhány szót ejteni az eddigiekről,  bár a bajnoki küzdelmeknek még nincs végük. A ZTE NKK női együttese pénteken Sopronban a papírformának megfelelően kikapott és nem jutott be a legjobb négy közé, így szerdától már az 5-8. helyért zajló helyosztókon lesz érdekelt. Az első körben a Szekszárd ellen és Gáll Tamás együttese számára ebben a szakaszban kezdődik az igazi erőfelmérő. Nagyjából azonos képességű csapatok alkotják a mezőnyt, a ZTE NKK pedig  viszonylag kiismerhető együttes. Persze jó értelembe véve, hiszen  évek óta meghatározott  stílusjegyeket hordoz magán. Akkor ér el sikert, amikor harcos, gyors és megalkuvást nem tűrő játékkal áll elő, s ebben lehet  majd sikereinek záloga is a folytatásban. A szakvezető nem  is titkolja:  akkor lenne igazán elégedett a szezonnal, ha az 5-6. helyért meccselhetnének a végén, ami nem  lehetetlen számukra.

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese legközelebb szerdán lép pályára, akkor is Nyíregyházán. A kék-fehéreknek megint nem sikerült bekerülniük a rájátszásba,  és erre nem is lehetett sok esélyük   úgy, hogy idegenbeli mérlegük   egyszerűen gyatra. Az eddig lejátszott 32 mérkőzésből mindössze kettőt tudott megnyerni a csapat távol az otthonától, ami nagyon kevés. A  szerdain kívül lesz még egy mérkőzésük a legvégén a Jászberénnyel és a  legfőbb cél most elkerülni az  osztályozót a bent maradásért. Ennek a veszélye elvileg még fennáll, bár tegyük hozzá, nem nagy a valószínűsége.  Az egerszegiek a 2010-es bajnoki cím óra folyamatosan  keresik önmagukat, hol a túlélés, hol az élvonalbeli megkapaszkodás jelentette számukra az éppen aktuális feladatot. Vezetői szinten nagy  volt a mozgás, és az edzők  személye is gyakorlatilag folyamatosan változott. Talán hiányzik egy kialakult elképzelés arról, mit is akar elérni a klub, s most megint a következő  bajnokságban van a remény. Egy éve pedig az ideiben volt, de bízzunk benne:  talán végre megtalálják a helyes utat. Szóval,  a fiúk számára is van még feladat, és  remélhetőleg a szebbik arcát mutatja majd a hátralévő két találkozóján a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!