Foci

2014.04.12. 14:32

Kikapott a Puskás, ráadásul a Vidi ellen szinte nem lesz védelme

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Puskás Akadémia FC a Ferencváros vendégeként lépett pályára, és kikapott.

Matók János

Ferencváros–Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Puskás Stadion, 7000 néző. Vezette: Erdős József (Kelemen, Huszár).

Ferencváros: Dibusz – Jovanovics, Pavlovics, Mateos, Hidvégi – Busai (Csukics), Gyömber – Jenner (Holman), Leonardo, Somalia – Böde (Ugrai). Vezetőedző: Thomas Doll.

Puskás Akadémia FC: Hajdúch – Vaszicsku (Denkovics), Szekeres, Tamás, Fabio – Tóth I B., Polonkai – Szakály, Lencse, Czvitkovics (Gallardo)– Tischler (Berki). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Jó kis meccs volt, na! Köszönhetően a Puskás Akadémiának is, hiszen rá sem lehetett ismerni a Haladás elleni vesztes mérkőzésen látott csapatra. No meg az előzetesen várt nagy Fradi nyomásnak sem volt akkora látszatja, mint amire a zöld-fehér fanatikusok is számítottak. Sőt, szinte meghűlt a vér az ereikben Czvitkovics és Polonkai lövésénél, de leginkább a 18. percben, amikor Szakály 4 méteres emelését Dibusz nagy bravúrral szögletre ütötte. Persze a Fradi is támadott, főleg Leonardo okozott meleg pillanatokat, de a védők rendre a helyükön voltak. Az első félidő végét aztán a fővárosiak megnyomták, több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, Böde egy ízben mindenáron tizenegyest szeretett volna kicsikarni Erdősből, de a játékvezető ezt nem látta indokoltnak. Ám a túloldalon volt izgalom, amikor a Mateost bebőröző Lencse a második bravúrjára kényszerítette Dibuszt. Az első félidőben nem esett gól, de a játékra nem lehetett panasz. Az is egyértelmű volt, hogy az igazán gólveszélyes helyzeteket a vendégek dolgozták ki.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, de Vaszicskuék visszaverték a támadásokat. És amikor csak lehetett, veszélyes kontrákkal közelítették meg a Fradi kapuját. Változatos volt a mérkőzés, hiszen az egyik pillanatban a hazaiak, a másikban pedig a vendégek támadtak. Közben a játékosok sem kímélték egymást, így Leonardo és Tóth szó szerint felöklelte egymást, majd Böde sárga lapot érően taposta meg Lencse bokáját. Az 58. percben Thomas Doll kettős cserét hajtott végre, miután elégedetlen volt. Aztán a 61. percben Leonardo „kiharcolt” egy tizenegyest, s miután a vétkes a már sárga lapos Tamás volt, a kiállítást jelentő pirosat is megkapta, a büntetőt pedig Mateos a jó irányba vetődő Hajdúch mellett belőtte, 1-0. Ám nem zuhant össze a vendégcsapat, emberhátrányban is megpróbálta kicsikarni a döntetlent. Ennek érdekében Benczés Miklós is cserélt, így pályára küldte az NB I-ben bemutatkozó, a télen Csákvárról igazolt Berkit. Aki a 85. percben helyzetbe is került, amikor Dibusz nem tudta megfogni a labdát, ám Berki 11 méteres lövését Gyömbér blokkolta. Erdős 4 percet hosszabbított, Leonardo növelhette volna a Fradi előnyét, de Hajdúch bravúrral védett. Aztán a végén Leonardo még Szekerest is kiállítatta második sárga lappal. Nem volt jobb a Fradi, nem volt ez olyan nagy győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!