Sport

2014.04.13. 15:15

Nagy csata a zalai rangadón

Címkék#sakk

Nagykanizsa - A sakkozók NB I-es csapatküzdelmeinek utolsó előtti fordulójában megyei rangadót vívtak, hiszen a bajnoki címvédő nagykanizsaiak a zalaegerszegieket fogadták és győztek három pont különbséggel.

Zalai Hírlap

Aquaprofit NTSK_ Z. Csuti Hydrocomp SK 7,5:4,5

Eredmények: Ivanisevic- Horváth Á. döntetlen, Erdős- Szabó G. döntetlen, Lenic- Czebe 1-0, Ribli- Varga Z. döntetlen, Pintér J. -Mészáros T. döntetlen, Bánusz- Tésik 1-0, Prohászka- Almási 0-1, dr. Flumbort- Horváth T. döntetlen, Galyas -Horváth Gy. döntetlen, Kántor -Mádl 1-0, Bodó- Dobos 1:0, Gara T. -Csiszár döntetlen.

Egy megyei rangadó mindig is megyei rangadó marad, akármilyen célokért is küzdjenek egy Nagykanizsa- Zalaegerszeg sakk csapatbajnoki mérkőzés alakalmával. Két, hatszoros bajnokcsapat feszült egymásnak, csak a hazaiak a bajnoki címért, míg a vendégek a kiesés elkerüléséért szerezték a pontokat. Maga a találkozó nem kis küzdelmet hozott, amiről a nem kevés döntetlen is árulkodott.

A kép előterében Gara Tícia és Csiszár Csaba partija zajlik a zalai rangadón Kanizsán (Fotó: Szakony Attila)

 

- Azt kell mondjam, nagyon nagy meccs volt - kezdte rögtön összegzésképpen a kanizsai együttes csapatvezetője, Papp Nándor. - Az egerszegiek mindent megpróbáltak, jól is tartották magukat, s nem is értem egy ilyen találkozó után, hogy miképpen állhatnak a kieséstől fenyegetve a tabellán.

- Ezzel az eredménnyel elégedettek lehetünk - fogalmazott a Csuti részéről Horváth Tamás szakmai vezető. - A mostani erőviszonyokhoz mérten ez nem rossz teljesítmény részünkről, főképp úgy, hogy mentek el ide-oda azért még fél pontok, mivel Czebe Attila és Tésik Csaba játékában akár több is volt. De ismétlem, ezúttal nem lehetünk elégedetlenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!